Начална страница | Дом | Деца | И ДЕЦАТА СТАВАТ ЗА БОЯДЖИИ

И ДЕЦАТА СТАВАТ ЗА БОЯДЖИИ

image

Включете малчуганите в освежа­ването на стаята им. Техните рисунки могат да украсят стената зад масичката и столчетата, да се...

 

Включете малчуганите в освежа­ването на стаята им. Техните рисунки могат да украсят стената зад масичката и столчетата, да се появят край креватчето или да са пръснати върху стената

Освежаването на стените не е от най-трудните ре­монтни дейности. Има си стандартни нравила, които трябва да спазвате, а за да се получи ефектен резултат, трябва да проявите и малко артистичност. Най-често стените се боядисват с латекс. Изборът на цвета за­виси от размера на помеще­нието. За тези, които са мал­ки и лошо осветени, избере­те светъл цвят. Най-лесно е, ако нанасяте боята без да слагате оцветител. Белият цвят е за предпочитане в някои случаи, но има опасност холът или спалнята ви да за­приличат на офис или бол­нична стая.

i_decata_stavat_za_boiadjii_292954168.jpgДобре е да сло­жите малко цвят, за да смек­чите остротата му. В силно огрените от слънце стаи мо­же да използвате по-актив­ни цветове. Наситените то­нове стесняват простран­ството. Те с успех могат да се използват, за да го кори­гират. Ако таванът е много висок, оцветете го в плътен силен цвят. Така той опти­чески ще се "снижи". Ако боядисате в тъмен цвят цяла стена в помещение­то, тя ще се "при­ближи" до вас.

А боядисването на детската стая мо­же да се превърне във вълнуващо пре­живяване за малчу­ганите. Те могат да помогнат още при подготовката на по­мещението - приби­ране на играчките, местене на столове­те и книгите, покри­ване на мебелите. Детската стая оби­кновено не е най-го­лямата стая. За да изглежда простор­на, подберете свет­ли тонове. Ако сте се спрели на белия цвят, по-добре да не е снежнобял а с нюанс на охра, жълто, синьо или розово.

i_decata_stavat_za_boiadjii1_279003707.jpgЗа да разчитате на актив­на помощ от страна на деца­та при работа с четката или мечето, те трябва да са по-големи. Но и малките по­мощници ще са ви от полза. Те могат да нанесат арти­стичния завършващ щрих, като изявят художествени­те си умения. Дайте им голя­ма четка и няколко кутии с бои. Обмислете къде е най-подходящото място върху стената, където да нарису­ват своята къщичка, човече или цвете.

Рисунките могат да украсят детския кът с малката масичка и столче­тата, да се появят край кре­ватчето или да са пръснати върху стената. За да не при­личат на тайно от мама на­несени драсканици, а на истинско художествено произведение, те трябва да са достатъчни големи. Наи­вните детски картинки при­тежават много очарование и ще бъдат уникална украса за стаята.

Най-малките мо­гат да направят отпечатъци в контрастен цвят с ръце или с крачета, а вие - "печа­ти" от мек плътен материал - линолеум, кече, дунапрен.

Трябва само да ги топят в боята и да ги нанасят върху боядисаната стена. Не за­бравяйте предварително да им приготвите "работни" дрехи. Това ще ви спести из­лишни главоболия.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст