Начална страница | Дом | Интериор | БЛЯСКАВА КОСА С ДОМАШНИ МАСКИ

БЛЯСКАВА КОСА С ДОМАШНИ МАСКИ

image

Жизнена и здрава коса ще имате, ако редувате го­тови козметични продук­ти с направени у дома…

Ето няколко идеи.

Ще обуздаете къдрици­те с лосион от 1 чаша вода, шепа риган и 1 ч.л. вани-лов екстракт. Сместа ври половин час. Изстива, прецежда се и се впръсква в косата.

Шампоана може да за­мените с течен сапун или препарат за миене на съ­дове, към който сте при­бавили по 1 ч.л. зехтин и мед.

Лесно ще разрешете сплетената коса, ако я на­пръскате с лимонов сок. Оставете да действа 5 мин и изплакнете.

Уелнес шампоан ще приготвите от200мл шам­поан без аромат, разбър­кан с 10 капки масло от иланг-иланг, 8 капки от зърнастец и 2 от лаванду­ла. Навлажнете косата с топла вода, сложете по малко шампоан и нанесе­те кръгообразно с пръсти от основата до краищата на косата. Изплакнете с толкова то­пла вода, колкото мо­же да търпи­те, и завийте главата с ха­влиена кър­па. Преспете с нея.

Бирата придава обем,     ако преди да на­правите при­ческата, раз­решете косата с гре­бен, топнат в напитката. Не се притес­нявайте   от миризмата -тя бързо из­чезва.

Подхранваща маска: размачкайте 1 авокадо и разбийте с 2 ч.л. зехтин или бадемово масло и ня­колко капки лимонов сок. Нанесете в корените и оставете да действа 15 мин.

Ще заредите косата с енергия с помощта на бил­ков лосион. Залейте с вря­ла вода по 1 ч.л. цвят от лайка и коприва. Да кисне 10 мин. После добавете 50 мл. ябълков оцет. Масажирайте главата след из­миване. Не плакнете.

Вместо готов, ползвай­те домашен сух шампоан. Смесете 1 лъжица пудра за тяло с 2 лъжици царе­вично нишесте. Сложете върху гребена и разреше­те косата. Ако имате маз­на коса, натопете хавлие­на кърпа в разтвор от лавандулова или вода от портокалови цветчета. Обтрийте с нея косата и разрешете във всички по­соки.

Тъмната коса ще има гланц, ако след измиване изплакнете още веднъж с кафе еспресо.

Салвията изравнява цвета на започналите да си­веят коси и ги прави лъ­скави.

Ще оправите цъфтяща­та коса с маска от 3 лъжи­ци масло от гроздови сем­ки. Загрейте го и бавно прибавете 2 лъжици без­солна извара и 1 лъжица мед. Втрийте във връхче­тата на косата и после я завийте с кърпа. След 30 мин измийте с мек шам­поан.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст