Начална страница | Дом | Интериор | ПРАЗНИЧНА ТРАПЕЗА – УКРАСА ЗА МАСА

ПРАЗНИЧНА ТРАПЕЗА – УКРАСА ЗА МАСА

image

Продължение от вчера...

НЕЧУПЛИВИ

Последните научни разработки ни донесоха и това достижение. Което е особено подходящо 3а семеен скандал. Представете си - в пристъп на гняв запращате чинията на пода, а след нея още една и т. н. След края на разправията ги вдигате и ги използвате по основното им предназначение.

Недостатък: Едни и същи съдове бързо омръзват. А ако в пристъп на гняв ударите благовер-ния си с нечуплива чиния по главата, не се знае какви могат да бъдат последиците. Актуални разцветки: Съчетание от синьо и Зелено, сиво и бежово. Те влизат само в рисунъ­ка на фриза, който може да е от геометрични мотиви, орнаменти или цветя. Средата на чинията традиционно остава бяла.

praznichna_trapeza_ukrasa_za_masa2_992451966.jpgКРИСТАЛ

Някога той беше считан 3а признак на бла­госъстояние. В наши дни неговата мода вече отмина. Но това не значи, че трябва да го изпратите в пенсия. Защото една кристална бонбониера или фруктиера винаги придава изисканост на масата.

Недостатък: Изключително непрактични зара­ди внушителното си тегло. Само си представете как с едната ръка държите кристална салатиера, а с другата сипвате от нея в чиниите на седящите около масата. В кристални чаши не трябва да се налива чай или кафе, защото от горещата течност те ще потъмнеят. Актуални разцветки: Класическото прозрачно-бяло.

praznichna_trapeza_ukrasa_za_masa3_248407214.jpgМЕТАЛ

Не говорим 3а онези съдове от алпака, с които се гордееше всеки ведомствен стол. Новите им събратя са изключително ефектни, но са подхо­дящи само 3а определен тип обзавеждане в така наречения хай-тек стил. Недостатък: Вярно е, че са нечупливи, но 3а сметка на това при падане в тях могат да се по­лучат вдлъбнатини, които са неотстраними. Актуални разцветки: Сребристо-сиво. Златис­тото е прекалено претенциозно и може да бъде използвано наистина само в много специални случаи.

praznichna_trapeza_ukrasa_za_masa4_579384880.jpgИДЕЯ!

Това е едно оригинално решение, което може да украси кухнята ви. За целта се снабдете с разноцветни бутилки, подредете ги в сте­лаж, който може да се изработи дори и в до­машни условия, и ги осветете по подходящ начин. Можете да заложите и на прозрачни бутилки, които да напълните с преварена вода, в която сте разтворили безвредна кулинарна боя за хранителни продукти.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст