Начална страница | Дом | ФЪН ШУЙ–ЗА ДА ОСВОБОДИТЕ ЕНЕРГИЯТА, СРЕДАТА НА ХОЛА ДА Е ПРАЗНА

ФЪН ШУЙ–ЗА ДА ОСВОБОДИТЕ ЕНЕРГИЯТА, СРЕДАТА НА ХОЛА ДА Е ПРАЗНА

image

Холът е обща стая, мястото, където се срещат всички членове на семейството и техните гости...

 Там преобладава активното начало ян. Той трябва да бъде топъл, светъл и уютен, но не и прекалено ярко осветен.

За да се движи позитивната енергия чи правилно във вашият хол не трябва да има тъмни ъгли и ниши. Хубаво е да сложите огледало точно срещу входната врата на помещението, за да се създаде обем, а също и зелени растения и аплици с приглушена светлина.

Най-добре е помещението да е с правоъгълна форма - така всички елементи в него ще си хармонизират. Прието е столовете и диваните да се опират на стена, а не на прозорец, затова гледайте по възможност да следвате това правило. Така човек се чувства по-защитен със стена зад гърба си. Но ако трябва непременно да опрете мебелите до прозореца - поставете там растение или ниска етажерка.

Когато редите столовете около масата, гледайте те да не са точно един срещу друг, а под ъгъл. Така ще се избегне седенето очи в очи, особено с човек, който е лош събеседник.

Важно е да не претрупвате хола с много масивни мебели. Растенията също не трябва да са в излишък, за да не разсейват движението на енергията чи. Централната зона на помещението трябва да е празна.

Телевизорът и музикалното устройство стимулират ян на мястото, където са поставени.

Всяка зона от хола има своя собствена енергия, която предразполага определен статус на семейството и отделните му членове. Ако телевизорът например е на югоизток, ще се стимулира материалното богатство, на югозапад - добрите взаимоотношения в семейството, на юг - признанието от страна на колеги и приятели.

Ако не искате да подчертавате изрично някой от тези аспекти, сложете телевизора или уредбата в северната част. Тя е най-неутрапна.

Елементите на фън шуи и цветовете трябва да са правилно разпределени в помещението. Дървените предмети на югоизток ще стимулират развитието в кариерата. Червеният цвят на запад и северозапад може да създаде напрежение и да потисне мъжете в семейството. Поставете растенията на изток - най-добре е те да са в саксии, но ако са във ваза, следете водата им винаги да е прясна.

Ако използвате гостната и като столова, постарайте се да разделите помещението в зависимост от функциите му. В противен случай нещо все ще стои незавършено и ще загубите много от енергията чи. Можете да използвате различни видове прегради, но те трябва да са ниски. И никога не използвайте масата за хранене като преграда и мебел за разделяне.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст