Начална страница | Дом | ДЕКОРАТИВНИ СВЕЩИ ЗА ВСЕКИ ПОВОД

ДЕКОРАТИВНИ СВЕЩИ ЗА ВСЕКИ ПОВОД

image

Свещите са ярък и изискан акцент в интериора…

Светлината на техния огън придава неповторим уют на всеки дом.

Ароматни свещи, декорирани с цитруси или с морски мотиви

Необходими са ви: буркан за раз­топяване на свещите, съд за водна баня, котлон,.олио за формите, салфетки, обикновени свещи (за предпочитане е на опаковката да е отбелязано, че не капят), чаша за форма (за показаната на снимката са нужни 4 свещи), резенчета лимон портокал, оставени поне 48 часа да се изсушат, морски звезди или ох­лювчета за другия вариант, няколко капки ароматно етерично масло.

1. На водна баня разтопете свещи­те. Ако искате новата ви свещ да е ароматизирана, капнете в разто­пения восък няколко капки ароматна есенция.

2. Чашата се намазва от вътрешната

страна с олио, за да може след това да се извади калъпът по-лесно, и след това се подсушава със салфетка.

3. Около стените на чашата се на­реждат резенчетата.

4. В центъра се поставя фитилът (из­ползва се фитилът от разтопените свещи) и се сипва малко от разтопе­ния восък, за да се фиксират фигурите в основата. След това се долива восък до 1/3 от чашата и резенчетата отново се притискат до стените на чашата, за да прилепнат плътно. 5. Накрая се долива восъкът догоре, като се държи фитилът, за да оста­не в средата и да е във вертикално положение към основата на свещта.

Наниз от звезди

Тя е направена по познатия ви вече начин. Използвани са сини и бели свещи. Различните нюанси на синьото са постигнати, като се смесва син и бял разтопен восък, докато се получи желаният тен. Звездичките са излети във форма за дребни сладки. Преси да засти­не восъкът се прави дупка по сре­дата им с дървено шишче за скара Нареждате колкото искате звез­дички една върху друга като ком­бинирате цветовете по желание. През дупките прокарвате фитила и връзвате възли от двата края, за да стои свещта изправена.

СВЕТЛИНА ОТ ДАЛЕЧНИЯ ИЗТОК

Ако имате трудност при вадене на свещта от формата, потопете я за кратко в съд с хладка вода. Необходими са ви същите неща за разтопяване на свещите, правоъ­гълна кутия за форма (тази събира восъка на 20 обикновени свещи), чер­на темперна боя и четка за рисува­не на йероглифите, безцветен лак за нокти (за фиксиране на боята). По познатия ви вече начин разто­пявате свещите, омазнявате фор­мата и изливате течния восък в нея. На тази свещ фиксирате три фитила вертикално към основата, на равни разстояния един от друг. След като извадите изстиналия во­съчен калъп от формата, декорирай­те го с йероглифи. Даниела е изписала отгоре „Честита нова година", а на четирите стени - четирите сезона. Вие можете да си измисли­те „йероглифи", ако предпочитате атмосферата на Далечния изток, а също така да нарисувате или цветя или абстрактни форми. Върху рисун­ките нанесете безцветен лак, за да ги фиксирате и да изпъкнат.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст