Начална страница | Дом | КРАСИВ ДОМ ЗА ПРАЗНИКА

КРАСИВ ДОМ ЗА ПРАЗНИКА

image

Оригинална подредба…

Празничното настроение започва от малките детайли. Ето как можете да придадете по-нестандартен вид на великден­ската трапеза. Многоцветието е задължи­телно. То може да се подсили от пъстрите салфетки, от букети с живи цветя и всевъз­можни дребни украси в различни тонове. Изпечете от бутер тесто фигурки във формата на различни животинчета. За да са още по-апетитни, ги посипете със сусам или  захар, а на вратлетата им завържете  цветна лентичка.

От счупените яйца направете тостове, като украсите чинията с биячи и  цветчета. Дори хартиената къщичка, сътворена от децата, може да намери  приложение, като придаде на трапезата закачлив и нетрадиционен вид. Дайте воля на фантазията си и празникът ще бъде още по-незабравим.

Празнична украса

Висящо гнездо. Лесно за изпълнение, а внася празнич­ност. В основата е венец от слама, чието дъно се укрепва. Върху стените му подрежда­те яйца и пиленца, вмъквате цветя и сухи листа.

Много малко усилия са нужни, за да придобие домът онзи неповторим дух, въплътен в поздрава "Христос воскресе". Най-лесното е да облепите малка саксия с цветна хартия, да усучете отгоре гнездо от канап, да декорирате със зебло или кадифени парчета, да боднете няколко пролетни цветя. Между тях аранжирай­те яйцата. Всякаква пухеста фигурка ще придаде допълни­телна свежест на украсата.

В друга саксия можете да усучете около тел канап, кокосово влакно или конци, като оформите в горната част чашка. В нея сложете яйцата. Набодете в пръстта перца, сухи треви, оформете кълбета от сено. Въображе­нието ще ви подскаже и други варианти, за да обогатите колоритността на украсата.

Шарени яйца

Пробийте внимателно сурови яйца от двете страни с игла и издухайте вътрешността им в чаша. След това ги боядисайте и втъкнете дървен шиш в долната дупчица. Залепете отвора с лепило. Също в долната част завържете пъстроцветни лентички. Забучете яйцата в кошничка или саксия с цветя и зелени листа.

Продуханите и боядисани яйца нанижете на конец. Окачете ги да висят на клонче, лампион и където решите като елемент от празничната декорация.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст