Начална страница | Дом | ДЕТСКИ КЪТ НА БАЛКОНА

ДЕТСКИ КЪТ НА БАЛКОНА

image

Поставката за цветя е красива сама по себе си, а вашите цве­тя ще допълнят нейното очарование…

Освен за цветя, може да използвате новата си придобивка и като място за отглеждане на пресни билки за кухнята или пък като малък цветен кът в детската стая.

Украсете терасата или балкона си с кокетна поставка за цветя, която можете да си направите лесно и сами. Нашето предложение е за весела етажерка. Там може да поставите цветята, за които да се грижат вашите деца.

МАТЕРИАЛИ И ИНСТРУМЕНТИ

Шперплат с дебелина 1 см и размери 50 х 45 см

Изрезки от шперплат с дебелина 6 мм

Хартия за копиране

Ръчен или електрически трион

Шкурка

Боя по желание

Лак

Четка

7 винта за дърво с плоски глави и дължи­на 25 мм

Електрическа бормашина 2 пирона с дължина 20 мм Чук

Отвертка Лепило за дърво Кукички

Ето как се прави етажерката

1. Рисуван на мотивите

Нанесете тялото на котето и частта на етажерката върху шперплат с дебелина см, като използвате хартия за копиране. Другите елементи ка­то птички, лапички и мустаци ще изрежем от тънкия шперплат, следователно ще ги на­рисуваме върху него.

2. Изрязване на елементите

Изрязването на елемен­тите става най-лесно с помощта на прободен трион /зеге/. Дребните части изрежете с малък ръчен трион. Загладете краищата с шкурка. За­лепете полицата с ле­пило за дърво.

3. Оцветяване на поставката

Ако искате да постиг­нете античен ефект, оцветете котето и полицата с тъмна боя, изчакайте да изсъхне добре и след това нане­сете лак. След като и той изсъхне, можете да нанесете цветни бои, където желаете.

4. Поставяне на дребните елементи

Оцветете мустаците на котето и птичката, а след като изсъхнат, залепете ги с лепило за дърво. Нарисувайте очите. Отбележете и пробийте дупките за полицата. Поставете страничните стени на етажерката с винтове.

5. Монтиране на полицата

Полицата се укрепва с 5 винта за дърво към тя­лото на котето. Пос­тавете кукичките. Ако нямате кукички, можете да ги замените с два винта, които да се пос­тавят на височината на главата. Между тях изпънете подходяща тел.

6. Поставяне на лапичките

Оцветените в подходящ цвят котешки лапички монтирайте с помощта на пироните. Разстоянието от края на етажерка­та е около 10 см. Ако смятате да държите поставката навън, добре е да защитите елемен­тите, като ги намажете с предпазен лак.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст