Начална страница | Дом | С КОРК ВКЪЩИ Е ТОПЛО И ТИХО

С КОРК ВКЪЩИ Е ТОПЛО И ТИХО

image

Покритията от него зиме запазват топлината, а лете даряват прохлада…

Материалът е екологично чист, не поема миризми и отблъсква.

Корковият дъб е средиземноморско дърво, расте в Южна Европа и Северна Африка. Добиваният от него корк има наистина уникални свойства. Той е лек, с ниска топло- и звуко-проводимост и способност за възстановяване на формата след натоварване. В сравнение с паркета и ламината корковият под е практически безшумен. Облицовките от корк помагат да се поддържа домашният температурен комфорт: зиме запазва топлината, а лете даряват прохлада. Много са приятни на допир, не хладенеят.

С две думи - с корка в къщи е топло и тихо.

Коркът е екологически чист материал, не поема миризми и притежава превъзходни хипоалергенни качества - антистатичен е и отблъсква праха. Списъкът на забележителните му качества продължава -водонепроницаем, не гние, защитава отконденз, корозия и плесени. Има също голям коефициент на триене - на корков под е много трудно да се подхлъзнете.

Има още едно голямо предимство - не изисква идеално подготвена повърхност на стените и скрива дребните недостатъци - вдлъбнатини, пукнатини, некачествена шпакловка.

Богатият асортимент коркови покрития с разнообразна фактура, рисунък, цветове и оттенъци позволява да се намерят множество най-разнообразни  и оригинални решения за дооформяне на интериора, особено в популярния екологичен стил. Декоративният ефект е специфичен, различен от този на рулонните платна, тапети или специални мазилки. Най-много се търсят декоративни панели с размери 600х300х3мм от пресовани частици. Можете да облицовате с еднородни панели или да съчините разнообразни комбинации. Настенното корково пано може да се превърне в интересен, ярък акцент в помещението. А любителите на екзотиката имат възможност да създават цели композиции с различно оцветен корк. Но ще излезепо-скъпо. Чрез разработен набор от допълнителни коркови изделия - первази, ъгли, фасонирани летвички и др. интериорът получава окончателния си завършен вид.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст