Начална страница | Дом | ЗАКАЧКАТА Е В ЗАКАЧВАНЕТО

ЗАКАЧКАТА Е В ЗАКАЧВАНЕТО

image

Ако бягате от шаблона и баналното при подредбата на жилището…,

можете да постигнете нетрадиционен декоративен ефект дори с окачването на пердетата. Просто трябва да се откажете от обичайните кукички и перделъци. Помислете кой е най-подходящ и си набавете объл дървен или метален корниз според плата, след което се доверете на естетическото си чувство и изберете някой от предлаганите варианти.

Дантелата се изрязва и по ръба се завършва с оверлог. Ширината на пердето трябва да бъде равна на един път и половина от дължината на корниза. С различни шарки от този вид готово перде ще намерите във всички специализирани магазини. В късия вариант то е особено подходящо за кухненски прозорец.

Ако завесата е от тънък, но определено здрав и стегнат плат, може да използвате възможността да го окачите нестандартно - металният прът се промушва през метални капси, които са в цвят, подходящ първо на корниза, и второ - на останалите акценти в интериора.

От шнур в подходящ на плата цвят се зашиват в горната част на пердето бримки, през които се прекарва същият шнур, като се усуква около корниза. Тук съобразяването трябва да е между дебелината на шнура и плътността на плата, както и разстоянието между бримките.

Цветните панделки в тон с тъканта на завесата или пък ленти, изрязани от същия плат, се връзват на фльонга около корниза. Този вариант е особено подходящ за интериор в кънтри стил.

Подгънатото в горния край копринено (или от индийски фин памук) перде се закачва за халки-щипки, които могат да се намерят в магазините дори в комплект с прихващач за средата на пердето. Колко ще бъдат те и на какво разстояние, зависи най-вече от ефекта, който търсите. Подходящ вариант за етно стил.

За окачването са използвани части от ширита, с който е завършен горният край на пердето. Окачалките са зашити между подгъва и бордюра, така че да не се вижда съединяването. Разстоянието между тях е 15 см. При подходящи шарки на плата моделът може да се върже точно с класическия стил обзавеждане.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст