Начална страница | Дом | ДА СЕ ПОДГОТВИМ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ – УКРАСА

ДА СЕ ПОДГОТВИМ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ – УКРАСА

image

ТРАДИЦИОННИЯТ ВЕНЕЦ - Символизира пълнота, късмет, богатство. Затова е задължителен елемент от коледната украса на...

ТРАДИЦИОННИЯТ ВЕНЕЦ

Символизира пълнота, късмет, богатство. Затова е задължителен елемент от коледната украса на дома. Предлага се навсякъде по магазините и пазарите още в края на ноември в най-различни варианти и цени. Но традицията повелява да си го направим сами, за да ни е пълна с късмет новата година. Има готови основи за венец по цветарските магазини, но вие може да си го свиете от мека тел или   тънки   гъвкави пръчки,  пристегнати здраво с връв или тел.

da_se_podgotvim_za_praznicite_ukrasa_200724101.jpg1. Стилен

Вместо се лхови може да увиете ос­новата с други зелени клонки - кипарисови или хвойнови например. Прикрепяйте ги последо­вателно, като покривате плътно и завързвате здра­во за основата. Нагиздете го само с червени коледни звезди (7 броя) и карирана панделка в зелено и червено, с която ще се завърз­ва за стената или вратата.

da_se_podgotvim_za_praznicite_ukrasa1_506200672.jpg2. Ароматен

Зелени клонки и листа от стайни растения и ябъл­ки ще направят венеца ви дъхав и ароматен. А по Коледа това си е просто изненада. Прикрепете и ка­рирана панделка за разкош.

da_se_podgotvim_za_praznicite_ukrasa2_615060314.jpg3. Ефектен

Тази красо­та много лесно ще я "про­изведете" вкъщи. Трябват ви само пластмасова рамка от старо огледало, сребъ­рен конец и листенца, ангелче (или друга иг­рачка) за украса и тъм­носиня панделка от ор-ганза на сребърни звез­дички. Омотайте плътно рамката с панделката, така че да не се вижда, като най-отгоре напра­вите джувка с ушички за окачва­не. Прикрепете с конец листенцата и ангелчето. По желание панделката може да е златна или чер­вена.

da_se_podgotvim_za_praznicite_ukrasa3_535848149.jpg4. Здравей, Мечо!

На този закачлив венец, украсен със сърчица, панделки и Мечо, седнал с подарък върху него, ще се зарадва много вашето дете.

da_se_podgotvim_za_praznicite_ukrasa4_235120282.jpg5. Елегантен

Хвойнови клонки, увити в бледоро­зови и бледосини пандел­ки, със забучени малки цветни топки оформят кра­сив венец, от средата на който светят цветни све­щи.

Не е окачен на стена­та, а е "полегнал" върху стъклена фруктиера и при­дава изисканост на интери­ора.

da_se_podgotvim_za_praznicite_ukrasa5_155371339.jpg6. "Сърдечен"

И този венец е лежащ, но е за мал­ките палавници. Основата му е завита с карирана панделка, в средата му све­тят свещи с формата на сърца, а острани карира­ният Мечо важно е седнал да наблюдава дали не лу­дуват децата.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст