Начална страница | Здраве | КАКВО ЗНАЕМ ЗА ПРЕЛЪСТЯВАЩИТЕ АРОМАТИ?

КАКВО ЗНАЕМ ЗА ПРЕЛЪСТЯВАЩИТЕ АРОМАТИ?

image

Замисляли ли сте се защо толкова силно ви привлича някой мъж?...

Оказва се, че причината е в неуловим, възприеман на подсъзнателно ниво мирис, който се отделя от микроскопични частици с особен химичен състав, известни като феромони. Именно те са способни да възпламенят любов от пръв поглед или животинска страст. За всичко е виновен възбуждащият аромат на феромоните. В него може да се крие и причината 3а сексуалните несполуки, 3а поредната любовна раздяла, 3а разбитото семейство или дори да самотата.

За първи път учените се сблъскваш с феромоните, докато изследват насекомите. Станало ясно, че без тез и уханни вещества те не биха могли да се размножават, да откриват храна, да се справят с неприятелите. Основното предназначение на феромоните при животните е да помагат при търсенето на партньор за чифтосване.

ЗАЩО ОТДАВАМЕ ПРЕДПОЧИТАНИЕ НА ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ ПАРТНЬОР?

Същия въпрос си задали учените от университета „Йейл“ както и колегите им от университета „Рокфелер“, които изследвали стотици влюбени доброволци и открили ген, отговорен за производството наферомоните. Оказва се, че подобно на животните и ние „подушваме“ партньорите си.

Други учени пък са доказали, че любовта наистина е свързана със способността ни да долавяме определена телесни аромати.

С помощта на електронен микроскоп руски учени са установили, че в носа ни има 2 особени структури, наречени вомероназални органи. Двата сензора действат отделно от останалите, реагиращи на нормалните миризми. Смята се, че ама аналогични органи и у животните. Тези сензори възприемат само сексуалните аромати и въобще не реагират на ухания като босилек, мента, лимон или джоджен. Някои учени дори предполагат, че това са и органите, с които свързваме шестото чувство или интуицията.

ЗА И ПРОТИВ ДУША ПРЕДИ СЕКС

Ако се върнем назад в историята, можем да прочетем в писмата на Наполеон до съпругата му Жозефина как той я моли да не взима вана преди неговото завръщане. Причината е, че при усърдното измиване на половите органи феромоните се отстраняват и това може да лиши жената от сексуалната и привлекателност.

Известно е, че различните племена в Африка и Южна Америка използват  събуждащите свойства на феромоните в брачните церемонии. Преди половия акт влюбените не само че не се миели, за да не загубят ценните ухания, но и специално намазвали телата си с вещества, отделяни от животните, които имат сходно въздействие, възбуждащо партньора.

Ваната преди секс или душът, споделени с партньора, ще ви избавят от тревогите и притесненията, свързани с неприятните ухания и опасенията, че нещо може да отблъсне любимия.

Феромони и парфюми

Оказва се, че производителите на дезодоранти са се възползвали от въздействието на феромоните.

За основа на голяма част от скъпоструващите дезодоранти за господата се използват мускусоподобни аромати, на които жените реагират и от които се впечатляват.

В Европа още преди 30 години се появиха аерозолните опаковки, съдържащи мъжкия феромонандростерон, известен и под други наименования. Многочислени експерименти в Англия и САЩ са потвърдили, че този аерозол съвсем несъзнателно кара жените да възприемат мъжете, които са го ползвали, като изключително сексапилни и атрактивни.

Повечето от дамските парфюми са със специфичен аромат, каращ мъжете да вдишват дълбоко уханието, носещо се след жените, и да се обръщат след тях. Така 6 хода на експериментите учените са установили, че 30% от жените ги привличат аромати на мандарина и касис, смесени с египетско масло, а 40;: от мъжете се възбуждат от аромата на лавандула, примесен с мириса на баница с тиква Доказано е още. че ерес най-притегателните аромати са тези, които се излъчват от току-що измита коса и изкъпано тяло.

МЪЖКИ И ЖЕНСКИ ФЕРОМОНИ

Андростерон

Мъжките феромони се съдържат в потта, кожата и косата.

Когато се разпространяват във въздуха, те изпращат неуловими послания до жените от рода на „желая те“. Колкото по-голямо е количеството на отделяните андростерони. толкова по-привлекателни стават .мъжете 3а противоположния пол.

Капулин

Женските феромони, изпращащи сигнал към мъжете „ела по-близо“, се съдържат в най-голямо количество във вагиналните секрети и в потта. Любопитното е, че в по-обилно количество ги отделят блондинките и червенокосите жени. Може би сами сте забелязали този факт?

ФЕРОМОНИ И ИМПОТЕНТНОСТ

Установено е още, че безплодието и импотентността често са свързани с това, че единият от партньорите „не ухае вкусно“, тоест отделя по-малко от сексуалните вещества.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст