Начална страница | Здраве | ВАКАНЦИЯТА Е ОПАСНА ЗА БОЛНИТЕ ОТ СЪРЦЕ

ВАКАНЦИЯТА Е ОПАСНА ЗА БОЛНИТЕ ОТ СЪРЦЕ

image

Носете лекарства за спешни случаи и не преяждайте…

Лято е и мнозина заминават на почивка. Тези, които имат проблеми със сърдечно-съдовата система, е добре да знаят и помнят няколко правила, които ще им помогнат да се чувстват добре по време на ваканцията.

При избора на място за летуване предпочитайте страните, които са с близки до нашите климатични условия. Така няма да се налага организмът ви да привиква към нови температури. Освен това по възможност се постарайте да не прелитате от едното полукълбо в другото и да не „прескачате” повече от 2-3 часови пояса.

Преди заминаването посетете своя личен лекар и съгласувайте с него приема на течности и диуретични средства по време на ваканцията. Запасете се с необходимите медикаменти - тези, които приемате постоянно, и тези, които биха ви потрябвали в екстремна ситуация.

Внимателно изучете названието и дозите на препаратите, които приемате, и впоследствие задължително спазвайте предписаните количества.

По време на почивката наблюдавайте теглото си.

Намаляването на телесната маса не само би подобрило здравословното ви състояние, но и ще намали натоварването на сърцето. Ако теглото ви се покачва, ограничете храната.

Определете с лекар нормата на оптимално физическо натоварване. Конкретният режим зависи от стабилността на вашето състояние и възрастта. За някои пешеходните разходки и къпането в басейн са напълно достатъчни, но за други може би са препоръчителни повече натоварвания - каране на водно колело или игра на волейбол.

Подробно обсъдете с лекаря храненето си - т.е. трябва ли да спазвате строго предписаната диета по време на почивката, или можете да направите някои изключения.

Хората, страдащи от сърдечни заболявания, имат почти еднакъв режим на хранене: ограничаване на количеството мазнини и пържена храна.

Не се увличайте по сладки неща, внимавайте с употребата на сол и люто. Определете и каква доза алкохол можете да приемате.

Постарайте се да редувате приемането на спиртни напитки с минерална вода, но само ако лекарят не ви е забранил изрично подобни удоволствия.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст