Начална страница | Здраве | ПОЧЕРКЪТ ПОДСКАЗВА ТАЙНИ ЗА ЗДРАВЕТО

ПОЧЕРКЪТ ПОДСКАЗВА ТАЙНИ ЗА ЗДРАВЕТО

image

Съвременната психология може да разгадае не само характера на човека, но и здравето му,...

 и предразположеността му към едно или друго заболяване само по... неговия почерк!

СКРИТИЯТ СМИСЪЛ НА ПИСАНЕТО

За да се научим да виждаме в почерка на човек особеностите на неговия организъм, трябва да обръщаме внимание на най-малките детайли.

ЗА РАЗГАДАВАНЕ НА ЗДРАВОСЛОВНИТЕ МУ ПРОБЛЕМИ Е ВАЖНО ВСИЧКО

силата на натиска;

големината на буквите;

дебелината на линиите и много други неща.

Но основната идея на анализа на почерка е проста. Специалистите в тази област (графолози) твърдят, че буквите,които изписваме върхухартията, символизират собственото ни тяло.

Горната половинка на буквите изобразява горната част на организма, а долната съответства на долната част. Например, когато върховете на буквите постоянно излизат от реда, може да се мисли за заболявания и проблеми с дихателната и сърдечносъдовата система.

ОТ ЗНАЧЕНИЕ СА И ДРУГИ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПОЧЕРКА

Внезапните прекъсвания в изписването на буквите или необичайните им съединения могат да свидетелстват за неврологични заболявания или наркотична зависимост.

Неясните очертания на думите и разлетите линии говорят за слабост или дефицит на енергия, причина за които може да бъде авитаминоза. За това говорят също съвсем малките букви и слабият натиск върху хартията.

Най-точното тълкуване може да се направи не по един признак на заболяването, а по определено съчетание от няколко особености на писането.

Графолозите твърдят, че на всяко заболяване съответства конкретен комплекс от характеристики на почерка. Например, ако се вземе образец от почерка на алкохолик, болен от артрит или със сърдечна недостатъчност, ще се открие закономерност в изписването на буквите, която не се наблюдава у хората без подобни проблеми.

БУКВИТЕ СЪЩО МОГАТ ДА... ОЗДРАВЕЯТ

Интересното е, че когато човек оздравява, се променя ипочеркът му. От само себе си изчезват проявяващите се с болестта особености. Дори избавянето от такива психологични проблеми като стрес на работното място, умора или силни преживявания веднага подобряват качеството на написаното. На практика здравият физически и живеещ в душевна хармония човек би трябвало да има калиграфски почерк.

Но даже сред такива хора има индивидуални различия и маниерът на писане у всеки е различен. В крайна сметка здравите и хармонични хора изписват буквите разбрано и красиво.

С КАКВО Е ПОЛЕЗЕН КРАСНОПИСЪТ?

Спомнете си с какво усилие изписвахте буквите, когато бяхте първолаци. Тогава образователната система у изискваше от нас не само работа за несвикнапата с точността рька. Учителите и родителите едновременно с усъвършенстване на моториката ни възпитаваха като здрави хора и хармонични личности. И най-лесно се учеха на краснопис тези първокласници, които нямаха проблеми с физическото развитие и с общуването в семейството и с връстниците си.    

В средното училище вече се появяват забележими различия в почерка на децата, но учителите не настояват повече да се спазва шаблонът. По това време почеркът на човек придобива индивидуални особености, по които се съди и за здравето му. С времето спецификата на почерка ще се променя, но най-важните промени вече са се случили.

По-нататък измененията няма да бъдат толкова значителни и забележими. Разбира се, има и случаи, когато във важни етапи от живота си някои хора доста видимо променят почерка си.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст