Начална страница | Здраве | ДА СИ ПОМОГНЕМ САМИ СРЕЩУ АНЕМИЯ И КИСЕЛИНИ

ДА СИ ПОМОГНЕМ САМИ СРЕЩУ АНЕМИЯ И КИСЕЛИНИ

image

Срещу анемията с...

Умора, слаби нокти, окапване на косата, бледност са симптоми на най-често срещаната аномалия сред жените.

По принцип анемията обикно­вено се появява заради лип­са на желязо в организма, вследствие на диета за отслабва­не, трудно усвояване на храните от организма или на сериозна за­губа на кръв. Ето защо е важно да се контролира и менструацията, защото ако е много обилна, съществува по-голяма вероятност да страдаш от анемия. Ето как мо­жеш да стимулираш организма си да произвежда червени кръвни телца.

…Пълноценен сок

Смеси в една чаша по два пръста сок от морко­ви, грозде, цвекло, пор­токал и по 1 суп. л. мед и бирена мая. Трябва да изпиваш две или три ча­ши дневно, докато се възстановиш напълно.

…Капсули с бирена мая

Капсулите с бирена мая, съдър­жащи много желязо, ще ти помог­нат да балансираш този минерал в организма си. Трябва да взимаш 2 капсулки преди всяко основно хранене.

…Пчелно млечице

Ако страдаш от анемия или ти липсва енергия, взимай две кап­сулки с пчелно млечице преди за­куска и други две преди обяд.

СРЕЩУ КИСЕЛИНИ В СТОМАХА С...

Тежките храни, стресът или прекаляването с алкохол са главните виновници за кисе­лините в стомаха. Артишок, папая или отвари с глухарче ще ти помогнат да се спра­виш с този неприятен хра­носмилателен проблем.

...Артишокова диета

Става въпрос една седмица да консумираш основно артишок. На сок, сварен на пара или в салати, този зеленчук ще ти помогне да очистиш и неутрализираш кисе­лините в стомаха си. Би могла да консумираш също плодове и да пиеш сокове, а кравето мляко на закуска да замениш със соево.

...Вкусна запарка

Кипни 1 чаша вода и добави 1 суп. л. от следната билкова смес: глухарче, зарасличе и женско би­ле. След като кипнат, остави да се запарят 3 мин. Пий запарката след хранене, докато почувстваш подобрение.

...Папая

Папаята е тропически плод, особено полезен за подобряване на проблема с киселините в стомаха. Трябва да изпиваш 2 суп. л. сок от папая преди хранене.

Ако предпочиташ прахчета про­тив киселини, трябва да ги взимаш с вода след всяко хранене.

Лимон при мускулна треска

В 1/2 л вода доба­ви 1 суп.л.сок от ли­мон, сода бикарбо­нат и 1 суп. л. захар. Пий от тази напитка по време на физическите упражнения и един час след тях. Със си­гурност вече няма да страдаш от болежки в мускулите, а ако имаш, ще изчезнат за кратко време.

 

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст