Начална страница | Здраве | МОДНИТЕ ЗИМНИ ДРЕХИ МОГАТ ДА ВИ ДОКАРАТ ЦИСТИТ

МОДНИТЕ ЗИМНИ ДРЕХИ МОГАТ ДА ВИ ДОКАРАТ ЦИСТИТ

image

Зима е, студът щипе, но въпреки минусовите температури много млади жени и момичета ходят с гол корем…

и с панталони с ниска талия. Това е опасно! - предуп­реждават лекарите. Когато коре­мът изстине, възможно е да се стигне до възпаление на пикочния мехур. При жените това се случва много по-лесно, защото пикочният канал е много къс - 2,5 до 5 см, а при мъжете около 24 см. Причини­телите на болести стигат много по-бързо до целта. Типичното за възпаления пикочен мехур е чес­тото уриниране, при това с болки или парене, често боли коремът, понякога има кръв в урината. Ако не се действа веднага, инфекция­та може да се разпространи дори до бъбреците. Тогава започват да ви мъчат режещи и остри болки, бъбреците не работят правилно и последствието е отравяне на кръвта.

За да избегнете възпаление на пикочния мехур:

Носете топли дрехи, които покриват корема, кръста и бъбре­ците. Най-добре е да са от топли естествени материи.

Ако искате непременно да отидете на купон с модерна къса блуза и панталон, не излизайте често от стаята. По-добре обаче заменете всичко това с дълъг пу­ловер.

При ходе­не на басейн не оставайте с мокрия бански. След като изле­зете от водата, веднага се пре­облечете със сухи и стопля­щи дрехи.

Пийте всеки ден най-малко 2,5 л вода или билков чай (лайка). Това количество е в със­тояние да отмие болестотворните бактерии.

При оплаквания от болки в долната част на корема поне три пъти дневно слагайте за 15 минути топло шише или грейка на коре­ма.

При подобни проблеми пра­вете топла баня на краката вед­нъж дневно. Това подобрява кръвообращението. Напълнете кофа с хладка вода и потопете краката. На всеки 2 мин доливайте гореща вода. След 10 минути извадете краката, изплакнете ги със студе­на вода и подсушете. Ако положе­нието ви въпреки тези усилия се влоши и след ден имате темпера­тура, веднага посетете домашния си лекар!

 

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст