Начална страница | Здраве | КАК ДА СЕ ЛЕКУВАМЕ БЕЗ ХАПЧЕТА

КАК ДА СЕ ЛЕКУВАМЕ БЕЗ ХАПЧЕТА

image

Организмът сам показва как да се лекува…

Ето няколко изключително ефикасни алтернативни и безвредни начини за лечение:

ПРОТИВ КАШЛИЦА

За да предотвратите пристъпите на кашлица, трябва от време на време да вземате вана с евкалиптово масло. Не е задължително да се приготвя предварително отвара. Купете си от аптеката го­това настойка. В горещата вана добавете не пове­че от 25-30 капки масло. Над ваната залепете гуме­на покривка, но така, че открита да остане само главата. Отпуснете се за около 20 минути, а след това се избършете и - в леглото за сън.

ПРОТИВ ПРОМЕНЛИВОТО ВРЕМЕ

За да понася организмът по-леко резките про­мени на времето, всяка сутрин вместо чашка кафе изпивайте чаша витаминен чай. За тази цел си нап­равете чай от шипки. Една супена лъжица плодове от шипки се заливат с 200 мл вода и се поставят да врят за около 5 минути. Чаят се изпива наведнъж, докато е още топъл.

ПРОТИВ НАТРУПВАНЕ НА СОЛИ В ОРГАНИЗМА

Направете си отвара от дафинови листа, а ве­чер преди лягане вземете контрастен душ. За отварата са ви нужни пет грама дафинови листа, кои­то се заливат с 300 мл вряла вода. Оставя се да прес­тои на огъня не повече от пет минути. След това налейте сместа в термос и след 4 часа я прецеде­те. Пийте на малки глътки в течение на едно дено­нощие. Сутринта си пригответе нова отвара и така три дни подред. 

УКРЕПВАНЕ НА БОЛНИ НЕРВИ

Ваните с екстракт от елхови игли имат необик­новено успокояващ ефект и укрепват болните нер­ви. А ако във водата добавите няколко капки борово масло, парите ще въздействат на лигавичната об­вивка на носа и на гърлото и ще прогонят простуд­ните заболявания, ако имате такива.

ПРОЧИСТВАНЕ НА КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ

Най-универсалното средство за прочистване на кръвоносните съдове са чесънът и спиртът. На 40 грама смлян на каша чесън се слага 100 мл водка и се оставя да престои така от 10 до 15 дни. Приема се по 10 капки 2 или 3 пъти на ден половин час преди хранене. С тази рецепта не само най-бързо се из­чистват налепите по кръвоносните съдове, но те стават по-еластични. По този начин може да се по­беди и хроничното главоболие.

ПРОТИВ ПОВИШЕН АПЕТИТ

Ако страдате от повишен апетит, няколко пъ­ти натискайте с мекото на средния пръст акупунктурната точка между горната устна и носа. Преди да започнете да се храните, изпийте чаша вода или доматен сок.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст