Начална страница | Здраве | СОЛИТЕ ЗА ВАНА ЛЕКУВАТ И РАЗХУБАВЯВАТ

СОЛИТЕ ЗА ВАНА ЛЕКУВАТ И РАЗХУБАВЯВАТ

image

Сред най-търсените козметични продукти са солите за вана…

Реноми­раните фирми предлагат съчетания от минерали и микроелементи, ком­бинирани с етерични масла. Те са полезни за укрепване и възстановя­ване на организма при преумора, което е характерно за пролетта. Пре­поръчват се и при отпадналост и стрес. Но освен че освежават и дей­стват релаксиращо, те омекотяват, хидратират и придават на кожата копринен ефект.

Искате ли да се отървете от стреса, за вас са продуктите с лавандулово етерично масло. То е нерво- и болкоуспокояващо и има дезинфекци­ращо действие. Освен че е подходя­що при безсъние, депресия и за астматици, подхранва и регенерира кожата и подпомага изхвърлянето на токсини.

Солите за вана с порто­калово масло отпускат, по­вишават настроението и имат силен антитоксичен ефект. Лимоновото масло пък тонизира, прочиства, подсилва сърцето, белите дробове, укрепва нервна­та система, подобрява храносмилането, норма­лизира кръвното и забавя изпотяването. То е силен имунен стимулант и е чу­десно средство против гъ­бички, повръщане и запек.

Оплаквате ли се от сто­машни болки, мигрена, възпаления, за вас са со­лите с ментово масло. То тонизира и охлажда и неу­трализира неприятния те­лесен мирис.

За общо укрепване на организма се препоръчват вани със соли с розмарин. Маслото е с доказано антицелулитно действие и е класическо средство за ободряване.

Царицата на цветята ро­зата в съчетание с минера­ли и микроелементи от Мъртво море има изключителен ефект при чув­ствителна, проблемна и склонна към алергии ко­жа. Розовото масло пред­отвратява стареенето и възвръща жизнеността й.

Ще се преборите с виру­сите, ако ползвате соли с гераниево масло. То тони­зира и укрепва нервната система, но не се препо­ръчва 2 часа преди кърме­не и до четвъртия месец на бременността.

Едва ли има област, в която да не се проявява благотворното влияние на хвойновото масло. То по­чиства, стяга и подобрява обмяната на веществата, успокоява възпалената и подхранва сухата и заста­ряла кожа. Препоръчва се при екземи, пърхот, рани и акне.

Соли за вана с ветиверово масло успокояват и от­пускат. Освен че подсилва нервната система, масло­то е и афродизиак. Действа добре на повехналата ко­жа.

Който иска да е бодър и да забрави за депресията, нека избере соли с иланг-иланг. Маслото премахва главоболието, високото кръвно и също е силен афродизиак.

Солите със сандалово масло притежават бакте­рицидно, дезинфекцира­що, диуретично, нервоуспокояващо, релаксиращо и половостимулиращо действие. Препоръчва се при акне, стопира проце­сите на стареене на кожа­та, действа свиващо на мазната и тонизиращо на сухата. Маслото стимули­ра имунната система.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст