Начална страница | Здраве | БИРЕНАТА МАЯ ЗАБАВЯ СТАРЕЕНЕТО

БИРЕНАТА МАЯ ЗАБАВЯ СТАРЕЕНЕТО

image

Тя ни пази от токсичността на заобикалящата ни среда като тежки метали…,

въглероден окис, оловни съединения. Бирената мая е свръх храна, която помага на тялото да съхрани младостта си. Ето защо не бива да се пренебрегва продукт, който ни предлага подобна невероятна енергия.

Предпазва от радиация и тонизира

Съдържа особен вид микроорганизми Saccharomyces cerevisiae. Изтъкнатият немски учен и изследовател Холгер Метц е доказал, че те предпазват човека от вредно­то въздействие на радиацията - зачервяване на кожата, окапване на косата и увреждане на кръвта. Богата е на аминокиселини и малко количество от нея може да удовлетвори потребностите на тялото ни от протеини. Носител е на онзи жизнен фактор, който акти­вира тялото ни и ни помага да се чувстваме тонизирани. При проблеми с кръвната захар хромът в маята ще норма­лизира нивото й. Тя притежава и невероятен ободряващ ефект в следобедните часове и с нея може да замените кафето. Само след 10-15 минути ще почувствате резул­тата.

Действа добре при физическа, психическа и умствена умора. Подобрява умствената дейност и физическите възможности. Бирената мая се приема и при стомашни проблеми, възпаления на червата и анемия. Стимулира имунната система и е подходяща след химиотерапия и възстановяване след боледуване.

Прави кожата и косата блестящи

Маята е природен източник на витамини от група В (В,, В2, В3, В6, В12), минерали и микроелементи (желязо, цинк, манган, хром, селен).

Витамините от група В са важни за изграждане и функ­циониране на клетките. Недостигът на един от витами­ните В обикновено води до лоша усвояемост и недостиг на друг и затова е важно да се приемат заедно и балан­сирано.

Мнозина са се убедили в способността й да подобрява със­тоянието на кожата при акне, екземи, дерматити и на косата при изтъняване на косъма и пърхот. Помага при чупливи нокти, отразява се добре и върху метаболизма. Недостатъчният прием на незаменими аминокиселини води до мускулна умора и общо изтощение, заболявания на ноктите, изтощена коса, бързо остаряваща кожа. Би­рената мая набавя тези ценни за организма биоактивни вещества. Неостаряващата София Лорен всеки ден из­пива чаша айран с разтворена в него бирена мая, която придава тонус на кожата и блясък на косата й. По-лесно усвоима от организма е автолизираната мая. Автолизата е щадящ процес, при който при определена температура и условия се разрушават клетъчните ципи на дрождите и по този начин се усвояват по-големи ко­личества от всички ценни вещества, преди те да са на­пуснали организма. Ето защо автолизираната бирена мая дава по-добри резултати.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст