Начална страница | Здраве | ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ ГОРСКИТЕ ПЛОДОВЕ

ВЪЗПОЛЗВАЙТЕ СЕ ОТ ГОРСКИТЕ ПЛОДОВЕ

image

Защо е необходимо да приемате витамини на хапчета,…

когато сега е сезонът на горските плодове. Те съдържат една идеална комбинация от витамини, минерали и расти­телни вещества, които ни предпазват. Научете повече за благоприятното въздействие на тези дарове на природа­та върху нашия организъм.

Ягодите са полезни срещу ревматизъм и подагра.

Червените плодове са истински природни хапчета за отслабване: 100 г от тях съдържат само 32 калории, стимулират обмяната на веществата в организма и го прочистват от токсините.

- Те съдържат повече витамин С /важен за имунната система/ от лимоните. Дори 150 г покриват дневната ни нужда от 100 мл от този витамин.

- Салициловата киселина в тях успокоява въз­паления при подагра и ревматизъм.

- Високото съдържание на антиоксиданти неу­трализират разрушаващите вещества в клетките на тялото, предпазват от втвърдяване стените на вените и затова се смята, че рискът от рак нама­лява.

- Магнезият укрепва сърцето, необходим е при стрес и натоварване.

Цариградското грозде укрепва имунната система.

- Тези плодове се намират в зелен, жълт или червен цвят. Съдържат ценни вещества като полифенолите, които подобряват снабдяването на кръвоносните съдове с хранителни вещества. Така по-дълго оставаме млади, а кръвоносните съдове не получават нездравословни изме­нения, имаме повече защитни сили от множество боле­сти.

Касисът ни предпазва от инфекции.

- Тъмните плодове са истински бомби на витамин С -100 г съдържат около 150 мг. Така организмът ни е защи­тен срещу инфекции, например летен грип, възпаления на пикочния мехур.

- Сокът от касис може да нанасяте върху херпес - дей­ства противовъзпалително.

Къпините защитават клетките на нашето тяло.

- Те допринасят за здравината на костите, защото съдържат много калций. Богати са на витамин А, С и Е, които се грижат за нашите клетки. Сокът от къпини пома­га при пресипнал глас, когато се пие няколко пъти на ден на малки глътки или когато с него се прави гаргара.

Малините предотвратяват втвърдявания на стените на вените.

- Съдържат много витамин С, който укрепва защитните сили на организма и се грижи за красотата на нашата кожа. Плодовете са богати на фенолови киселини, когато поддържат в норма кръ­вната захар. Затова са много подходящи за диабетици. Секундарните растителни вещества в малините не позво­ляват на вредния холестерин да се отлага във вените, помагат при високо кръвно, предпазват от тромбози, инфаркт, мозъчен удар. Поради високото съдържание на баластни вещества те подобряват храносмилането, про­чистват дебелото черво и стомаха.

Черните боровинки облекчават разстроения стомах.

Тези тъмни плодове са истинска панацея от природата. Те действат противовъзпалително и унищожават причи­нителите на болести в дебелото черво. Минералът манган в тях предпазва кожата от възпаления. Също така изсу­шените плодове предпазват от разстройство, когато се дъвчат: 1-2 ч. л. от тях няколко пъти на ден.

Бъзът успокоява нервите.

- Съдържа много калций, който регулира съдържанието на вода в тялото и това го прави идеално разрешение за хора с подобен проблем.

- Плодът укрепва мускулите на сърцето и нервите.

- Съдържа етерични масла, които действат прочистващо за пикочния мехур и така прочиства и кръвта.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст