Начална страница | Здраве | РЕЛАКСИРАЙ С МАСАЖ

РЕЛАКСИРАЙ С МАСАЖ

image

НЕЖНО ДОКОСВАНЕ...

Цял ден ти седиш пред монитора и вечер си преуморена, а мускулите ти са така напрегнати, сякаш си вършила тежка физическа работа? Ще ти помогне самомасажът. Това е прекрасно средство за изба­вяне от болките и напрежението. Не е необходимо да усвояваш никакви специ­ални методи. Достатъчно е да запомниш няколко прости правила. Най-добре е да си правиш масаж след баня /мускулите са затоплени и е много по-лесно да бъдат намачкани/. Масажирайки тялото си, трябва да се съсредоточиш върху този процес. В никакъв случай не натискай мускулите - само ги поглаждай и леко ги притискай. Целта ти е да почувстваш как мускулите ти постепенно се отпускат, а кожата ти се затопля. Трябва да завършиш процедурата с поглаждащи, успокояващи движения.

ЕНЕРГИЕН РИТУАЛ ПО ТАЙЛАНДСКИ

Тайландският масаж се основава на учението, че жизнената енергия на организма циркулира в тялото подобно на кръвта в съдовете. Тази циркулация може да бъде нарушена от стресове, травми, болести. Можеш да избегнеш непри­ятностите, ако знаеш кои акупунктурни точки трябва да натискаш.

Масажът се прави в салон. Специа­листът „обработва” мускулите, ставите, а и биологично активните точки. Ритуалът завършва с лек билков пилинг на тялото. Резултатът: пълно отпускане, подобряване на кръво- и лимфотока и дълбоко загряване на целия организъм.

Проста, но ефективна процедура

Сеансът се предшества от фин масаж: няколко леки на­тискания на ръцете, краката и ханша. Целта на тези движения е да възстановят енергийния баланс на трите меридиана - сърцето, черния дроб и белите дробове. Следва най-интересното - масаж и различни масажори. Професионалистът плавно прокарва масажора по тялото, помагайки да се премахне напрежението и да се отпуснат мускулите, след което започва интензивно обра­ботване на проблемните зони. Специално подбраните масажни масла гарантират успеха на процедурата.

СТОУНТЕРАПИЯТА:

Магични докосвания

Стоунтерапията не само носи покой и умиротворение на душата, но и превъ­зходно лекува тялото. На някои стоунте­рапията помага да се избавят от мускул­ните болки, на други - да се освободят от нервното напрежение, на трети - да укрепят имунитета и да изведат шлаките и токсините от организма си.

Меките движения на масажиста и докосванията на топлите базалтови камъни те карат „да се загубиш" в про­странството и времето, да забравиш за всекидневните проблеми и суетата. Единственият недостатък на стоунмасажа е, че подобно на всяко хубаво нещо свършва бързо. Затова пък зареждането с оптимизъм и спокойствие ти стига за няколко дни.

Стоунтерапията избавя от му­скулни болки, повишава тонуса и еластичността на кожата

След напрегнат ден е необходима дълбока и продъ­лжителна релаксация: преди масажа традиционно почистване на тялото, а след него - 20-минутен отдих под топъл чаршаф.

В добрия салон е помислено за всич­ко до най-малките подробности

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст