Начална страница | Здраве | ПЪРВА ПОМОЩ ПРИ СЧУПЕНО

ПЪРВА ПОМОЩ ПРИ СЧУПЕНО

image

От пострадалия зависи гипсът да се свали по-рано…

Никой от нас не е застрахован от счупвания, независимо на каква възраст е. Понякога костите дълго време не зарастват и се налага човек да ходи в гипс с месеци, особено възрастните хора.

Ние обаче също можем да си помогнем, за да се избавим по-рано от гипса. В тези случаи много важно е не само външното, но и вътрешното лечение. За да зараснат костите ни и да се заздрави меката тъкан около тях, на нас ни е необходимо специално хранене и още много други неща.

Важно е да се прилага и вътрешно лечение

При счупвания е много важно организмът ни да бъде снабдяван с всички вещества, необходими за срастване на костната тъкан.

Освен това, както и при всяка друга травма, трябва да се обърне особено внимание на противовъзпалителните, противооточните и прочистващите средства.

Такива са билките, глината, дори яйчените черупки.

Нека видим по какъв начин се приемат тези популярни в народната медицина лекарства.

Глината е природно средство, което много помага при счупвания. Разредете една супена лъжица глинен прах в чаша чиста студена вода и я изпийте. Приемайте такъв глинен разтвор 2-3 пъти на ден на гладно 20-30 минути преди ядене. Това ще помогнеда се намали възпалението и да се наситят клетките със силиций, калций и други полезни вещества.

Много силиций се съдържа в полския хвощ. Този елемент е добро средство против отоци. Ето как се приготвя настойка от полски хвощ. Една супена лъжица от растението се залива с чаша гореща вода и сместа престоява 20 минути. Пие се по една трета чаша 3 пъти на ден между отделните приеми на храна.

Отоците намаляват, а също и възпалението се успокоява от билкова смес от жълт кантарион, лайка и валериана. Смесете тези билки в равни части и си пригответе настойка по следния начин. Залейте една супена лъжица от сместа с чаша гореща вода и я оставете в затворен съд за 15-20 минути. Пие се по една трета чаша 3 пъти на ден.

Всеки ден приемайте прах от яйчени черупки.

Употребява се много малко - на върха на ножа. Използват се бели яйца от селски кокошки, изчистват се и се смилат, докато се получи субстанция като брашно.

Предлагаме ви и едно друго средство, което също е много ефикасно. Пет яйца се смесват с две супени лъжици коняк. Отделно от това се изсушават черупките от яйцата, смилат се в кафемелачката и се смесват със сока от пет лимона. Когато черупките се разтворят, двете смеси се разбъркват добре и всичко това престоява едно денонощие. От това средство се приемат по 30 мл един път на ден, като съдът се разклаща преди употреба. За пълния курс на лечение се полагат 2-3 такива „порции“.

При счупвания много полезни са и хомеопатичните средства. За възстановяване на кръвоносните съдове веднага след счупването започнете да приемате хомеопатични препарати в продължение на на кръвоносните съдове веднага след счупването започнете да приемате хомеопатични препарати в продължение на 10 дни. Тези препарати се продават в аптеката и е желателно да приемате и такива, които ускоряват образуването на костна тъкан.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст