Начална страница | Здраве | АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА - СОБСТВЕНОТО БИОПОЛЕ ЛЕКУВА

АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА - СОБСТВЕНОТО БИОПОЛЕ ЛЕКУВА

image

Всеки притежава биополе…

 Ако то бъде нарушено, човек заболява и, обратно, ако боледува, в това биополе възникват “дефекти“. Хората отдавна са забравили своя опит отпреди хилядолетия да възстановяват сами биоенергийното равновесие в собствения си организъм. Въпреки това, когато някъде ни заболи, инстинктивно полагаме длан на мястото и болката утихва.

Известно е, че всеки орган от тялото се управлява от определен център в кората на главния мозък. Подложен на макар и слабо въздействие от собственото биополе, съответният мозъчен център мобилизира защитните сили на организма срещу болестта или страданието. Т. е. слаб импулс в мозъчния център предизвиква силна реакция в управлявания от него болен орган.

Това е принципът на лечение със собствено биополе, а природната мъдрост не би позволила на човек да се навреди сам.

Този метод е достъпен, може да се упражнява от всеки и е с доказан лечебен ефект в практиката. Чрез него се възстановява биоенергийното равновесие в организма, нарушено в резултат на болести и травми. Изисква се само търпение и правилно провеждане.

Лечебните процедури се състоят в полагане на дланите на ръцете върху главата на точно определено място, наречено позиция. Излъчваната от дланите биоенергия активира мозъчните центрове да започнат процес на самолечение.

Позициите са различни според заболяването. Това, което трябва да се наблюдава, е, че лявото мозъчно полукълбо управлява дясната половина на тялото, а дясното полукълбо -лявата половина. Затова лечебните процедури се изпълняват с онази длан и върху онази половина на главата, която е срещуположна на заболялата част на тялото.

На рисунка 3 е показан страничен изглед на главата. Отбелязана е централната бразда в мозъчната кора, отделяща двигателните от сетивните полета. Нанесени са някои помощни линии, които определят правилната позиция на дланта върху главата. Важен ориентир е, т. нар. “сетивно връхче“. То се определя, като се прокара мислена линия, свързваща върховете на ушните миди с върха на черепа. От пресечната точка на тази линия с на длъжната линия на симетрия в посока към тила се отмерват 3 см.

Това е мястото на сетивното връхче.

Прокарват се и 2 мислени помощни линии върху дланта.

Едната минава надлъжно по оста на средния пръст, втората - перпендикулярно на нея под възглавничките на ставите на пръстите - напречна линия на дланта. Пресечната точка на тези 2 линии е условният център на дланта.

На рис. 4 са отбелязани с I, II, III, IV, V проекциите на надлъжната линия на симетрията на главата върху дланта, поставена в съответните лечебни позиции.

Рис. 5 изобразява изглед на главата отгоре. Нанесени са надлъжната линия на симетрията на черепа, предишната линия и браздата, останала след зарастването на предната фонтанела.

Към всяка една от описаните по-долу лечебни позиции също са приложени схематични рисунки (рис. 6 до рис. 13), илюстриращи правилното положение, в което трябва да се поставят дланите.

Методът на лечение със собствена биоенергия включва 8 основни позиции, с които успешно се лекуват най-често срещаните заболявания.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст