Начална страница | Красота | КОЗМЕТИКАТА С МЕД ОВЛАЖНЯВА КОЖАТА И ЧИСТИ ТОКСИНИТЕ

КОЗМЕТИКАТА С МЕД ОВЛАЖНЯВА КОЖАТА И ЧИСТИ ТОКСИНИТЕ

image

Препоръчваме ви маски, лосион и масаж със сладкото чудо…

Медът е коктейл от плодова захар,орга­нични киселини, белтъчини, витамини - А, РР, Bl, В2, ВЗ, В6, К, С, Е, и микроелементи, които имат антиоксидантно дей­ствие. Сладкото чудо изми­та и токсините от организ­ма. Това го прави изключи­телно ценна съставка в козметиката - кремове, ма­ски, добавки за вана, балса­ми за коса, лосиони за тяло, вазелин за устни. Ефектът му е овлажняващ и под­хранващ кожата, изглаж­дащ бръчките на лицето. Медът е полезен през зи­мата, тъй като предпазва от изсушаване и напуква­не. Предлагаме ви да си на­правите сладка козметика с маски и лосиони, както и масаж. Маските се нанасят върху лицето и устните, с изключение на околоочния контур.

Със зелен чай. Тази антиоксидантна маска е под­ходяща за всеки тип кожа. Смесете 1 ч. л. кисело мля­ко, 2 ч. л. мед и 3-4 капки отвара от зелен чай. По же­лание може да добавите и овесени ядки или козме­тична глина. Бъркайте сместа, докато получите хомогенна каша. Нанесете я на лицето и шията и след 15 минути измийте с топла, а след това с хладка вода. Процедурата се прави 3-4 пъти седмично в първия месец, а след това се раз­режда - само веднъж, за поддържане на ефекта.

С жълтък. Разбийте един жълтък и прибавете 1 с.л. мед. Нанесете сместа върху лицето и след 20 ми­нути измийте. Маската е подходяща за суха кожа.

С оцет. Разбъркайте ед­но яйце, прибавете 1 ч.л. мед и 1/2 с.л.- натурален ябълков оцет. Нанесете сместа върху лицето и шия­та и след 20 минути измий­те. Маската е с хидратиращ и омекотяващ кожата ефект.

С гроздов сок. Смесете по 1 с.л. гроздов сок и мед, прибавете бяло брашно, за да получите кашичка. На­несете маската на лицето за 15 минути и измийте. Тя е с успокояващ и подхран­ващ ефект.

С белтък. Смесете 1 с. л. мед, 3 с. л. извара и един белтък. Положете маска­та върху лицето с мека чет­ка и я оставете за 30 мину­ти. Изплакнете с хладка во­да. Маската освежава умо­рената кожа и изсветлява тена.

С извара. Към 1 с. л. мед прибавете 3 с. л. нискомаслена извара. Нанесете сме­ста на плътен слой върху лицето и я оставете за 15 минути. Измийте се с хлад­ка вода. Тази подхранваща маска е подходяща за всеки тип кожа.

С прясно мляко. Забър­кайте кашичка от 2 с. л. мед, масло от пшеничен за­родиш и прясно мляко. На­несете маската върху комедоните. След 20 минути внимателно ги почистете. След процедурата намаже­те участъците с розова во­да.

С канела. Смесете 1 с.л. мед и 1/2 ч.л. канела. Нане­сете маската върху почи­стената кожа и след 5 мину­ти измийте с хладка вода. Сложете овлажняващ крем.

С лимон. Към 1 с.л. мед прибавете сока от половин лимон и разбъркайте. На* несете маската върху лицето и след 15 минути измий­те с хладка вода. Тази мас­ка е за сияен тен.

С хума. Разтворете 1 с.л. хума в минерална вода и към кашичката прибавете по 1 с.л. мед и зехтин. Поло­жете сместа върху кожата и след 15 минути измийте с хладка вода. Нанесете хидратиращ лосион. Маската е с подхранващо действие.

За всякакъв тип кожа. Разбъркайте 1 с. л. мед с 1 с. л. бадемово масло, приба­вете оризово брашно, за да получите кашичка. Нане­сете маската на дебел слой върху лицето и след 15 минути измийте схладка вода.

Лосион. Пасирайте една средно голяма обелена кра­ставица и изцедете сока. Към него прибавете 2 с.л. мед. Затворете съда и го съхранявайте в хладилника до една седмица. Топне­те в лосиона памуче и с него масажирайте лицето и шията всяка сутрин. Този лосион действа добре на уморената кожа.

Масаж. Той не е класиче­ски, а лечебен. Ръцете не се плъзгат по намазаната с мед кожа, а дланите се за­лепват, притискат и отлеп­ват с последователни дви­жения. Масажът стимули­ра кръвообращението, по­добрява обмяната на веще­ствата и действа тонизиращо. Кожата се хидратира по естествен път, защото медът помага за за­държане на влагата в клет­ките. Вакуумът, който се създава между меда и дла­ните, атакува и целулитните депа и измита токсините. Масажът продължава 15 минути, докато медът започне да се тегли като дъвка.

Тези процедури не се препоръчват на дами с алергия към меда. Как да съхраняваме козметиката?

Използвайте не метални, а стъклени съдове. Маски­те съхранявайте на хладно и сухо място. Ако медът е в хладилник, ниските темпе­ратури могат да предизви­кат образуване на криста­ли на дъното, които го правят трудно използваем. Маските с мед трябва да са в затворен съд. Лопатката, с която требвате от тях, трябва да е чиста и суха. В противен случай може да предизвикате фермента­ция. Медът трябва да се разтваря във вода, която е с температура под 60С. В противен случай се разру­шават ензимите и витами­ните му.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст