Начална страница | Красота | ДИНЯТА ВТАЛЯВА И ЗАЩИТАВА

ДИНЯТА ВТАЛЯВА И ЗАЩИТАВА

image

C вкусния плод за 5 дни ще свалите 4 килограма и ще се заредите с мощни антиоксиданти…

Едва ли има нещо по-разхлаждащо от вкусна студена диня в горещ летен ден. Заедно с удоволствието обаче вие ще получите още куп полезни вещества. В плода се съдържат ред витамини, като най-много са С и А. Освен това ще си осигурите минералите фосфор, магнезий, калций и цели 110 мг калий само със 100 г диня. А той регулира водния баланс в организма, без него тренировките ви няма да имат никакъв ефект за изграждането на мускулите, подпомага и прочистването на организма от отпадни вещества. Като всеки червен дар на природата и динята е богата на ликопен. Това е един от най-мощните антиоксиданти -100 пъти по-силен е от вит. Е. Така че ще се подмладите и ще се заредите със сила срещу предстоящите есенни грипове. Заради ниската си калоричност (30 кал. в 100 г) и многото фибри динята е отлично средство за отслабване. Захарите в нея ще ви дадат енергия и няма да се чувствате отпаднали, а килограмите ви ще се топят. С 5-дневната програма ще си отидат поне 4, а ако сте с наднормено тегло - двойно повече.

1-и ден

Закуска: 200 г диня с 40 г сирене (заради мазнините, без които ликопенът не се усвоява).

Обяд: Голяма салата от домати, краставици и чаша зеле. Подправете я с дресинг от 1 ч.л. зехтин и я хапнете с филийка пълнозърнест хляб.

16 ч.: 200 г диня.

Вечеря: 100 г постно месо по избор с гарнитура от 200 г задушени зеленчуци; за десерт - 250 г диня.

2-и ден

8 ч.: купичка кисело мляко с 2 с.л. овесени ядки.

10 ч.: 200 г диня.

14 ч.: 2 пълнозърнести бисквитки.

16 ч.: 300 г диня и 40 г сирене.

18 ч.: филийка пълно-зърнест хляб, намазана с извара.

20 ч.: 300 г диня и 50 г кашкавал.

3-и ден

Закуска: плодова салата от диня, пъпеш и ябълка, полята с 1 ч.л. мед и поръсена с 1 с.л. счукани орехи.

Обяд: 2 средни картофа, изпечени във фолио и гарнирани с по 1 с.л. извара със зелени подправки; за десерт - 200 г диня.

6 ч.: чаша айран.

Вечеря: 100 г риба, изпечена или задушена, гарнирана с 200 г задушени броколи; 200 г диня за десерт.

4-и ден

Закуска: 200 г диня с филийка пълнозърнест хляб.

10 ч.: чаша айран.

12 ч.: 300 г диня с 40 г сирене.

15 ч.: сандвич от филийка черен хляб, резен пилешка шунка и резен кашкавал.

18 ч.: 300 г диня.

20 ч.: 2 пълнозърнести бисквитки и чаша зелен чай.

5-и ден

Закуска: купичка кисело мляко с 1 с.л. пшенични трици и 1 с.л. счукани орехи.

10 ч.: 200 г диня.

Обяд: голяма порция салата от домати, сирене и 2 с.л. кротони, подправена с босилек и 1 ч.л. зехтин.

14 ч.: 2 пълнозърнести сухарчета.

16 ч.: 300 г диня.

Вечеря: порция от 100 г печено на скара постно месо по избор с гарнитура от 200 г задушени зелени зеленчуци (броколи, зелен боб, грах); за десерт - 200 г диня.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст