Начална страница | Красота | ЛЕТНИ ПРИЧЕСКИ НА ЕТАЖИ

ЛЕТНИ ПРИЧЕСКИ НА ЕТАЖИ

image

Пластовете са много популярни и никога не излизат от употреба...

Този стил подхожда на жени с всякакъв тип коси, но най-много приляга на тези с дълги прави коси.

Стъпаловидните фризури се открояват, ако косата е права, а не чуплива или къдрава. Кичурите коса около лицето се подстригват на различни дължини и падат на пластове. Най-късият етаж обикновено е малко под нивото на очите, а най-дългият достига под брадичката.

Понякога дори се използва филиране, за да се постигне определена мекота и обем на прическата. Косата отзад може да бъде дълга, къса, равна или U-образна, в зависимост от вашите лични предпочитания.

КЪСИ НИВА

Късите пластове са подходящи за хора, които имат малки и тесни лица, изразени скули и не много широко чело. В този случай най-късият пласт достига челото. Дължината постепенно се увеличава, докато достигне края, който обикновено свършва точно над врата, но може и да се пуснат миши опашчици надолу. При тази подстрижка е удачно използването на гел за коса за постигане на обем.

СРЕДНОДЪЛГИ СТЪПАЛА

Този стил подхожда почти на всяко лице. На гърба косата достига линията под раменете или е равна. Отпред най-късият пласт се издига до скулите и постепенно се оформя като рамка около лицето. Обикновено челото е открито, като косата е разделена на път по средата. С малко лак за коса или гел, може да се постигне един наистина елегантен външен вид и да се придаде хубав обем.

ДЪЛГИ ПЛАСТОВЕ

Те са подходящи за тези, които не искат да намаляват дължината на косата. При тях кичурите падат на меки и деликатни пластове. Най-късият започва под брадичката и постепенно дължината се увеличава странично и към гърба, докато достигне максималната дължина. Прическата е подходяща за продълговати и овални лица. Обикновено косата леко се подвива навътре и стои много елегантно.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст