Начална страница | Красота | ПРИЧЕСКИ ЗА ЖЕНИ В ПРЕКРАСНАТА ВЪЗРАСТ СЛЕД 40

ПРИЧЕСКИ ЗА ЖЕНИ В ПРЕКРАСНАТА ВЪЗРАСТ СЛЕД 40

image

Прическата е призвана не само да подчертава красотата, но и да скрива нeдостатъците на възрастта...

Ето и най-подходящите прически за дамите, навършили 40 години.

Дълга или къса коса?

Неписано правило е, че след 40-годишна възраст най-приемливата дължина на косата е тази до раменете. Но колко скучен щеше да бъде животът, ако спазвахме стриктно всички правила. Не се страхувайте да експериментирате с косата си - възможно е да ви отива и по-дълга коса.

КЪСА ПОДСТРИЖКА

Ще ви отива, ако чертите на лицето ви са прекалено дребни или точно обратното - прекалено едри; ако имате голяма и добре оформена челюст; ако главата ви е с правилна форма и ако шията ви е елегантна.

За да ви отива къса подстрижка, ъгълът на брадичката не бива да „пада“ по-ниско от 7 см, измерено от обичките на ушите.

Помнете също, че късата подстрижка изисква точен и ясен рисунък на веждите.

ЗА. Късата подстрижка изисква малко грижи - в повечето случаи е достатъчно просто да разрошите коса с пръсти, за да получите съвременна, леко небрежна прическа. Благодарение на редовното подстригване късата коса обикновено изглежда здрава и поддържана.

ПРОТИВ. Прекалено късата подстрижка и бръсненето на тила могат да придадат на жената леко мъжки вид. Изборът на цвят също може да ви постави в затруднение: върху къса коса естественият цвят обикновено изглежда прекалено скучно, а ярките цветове - излишно екстравагантни. Най-елегантно стои къса прическа на равномерно посивяла (побеляла) коса.

1. Къс „безпорядък“. Тази прическа балансира добре широкото лице, удължавайки го визуално за сметка на обема на темето. Но не отива на дами с дълги и тесни лица, защото би ги направила още по-дълги и по-тесни. Добре се „държи“ върху силни и вълнисти коси.

2. Класически боб. Тази класическа обемна подстрижка добре подчертава скулите и линията на брадичката. Прави лицето да изглежда по-релефно и изразително. Правенето на прическа изисква минимални усилия и поддръжка, но подстригването трябва да е редовно.

3. Градуиран боб. Заради строгата си форма тази подстрижка винаги изглежда изискана и придава блясък. Идеална е за идеално прави коси. Само в този случай не изисква много грижи за поддържане. Иначе, ако косата е чуплива, ще се налага да я изправяте.

4. Многослойна текстурна подстрижка. Прическата има естествен въздушен вид, изисква минимални грижи за поддържане. Най-подходяща е за дами с леки и леко чупливи коси. Не подхожда на изключително прави и тънки коси.

СЪС СРЕДНА ДЪЛЖИНА

1. Боб с дължина под брадичката. Такава прическа скрива издадената и груба брадичка и хармонизира чертите на кръглото, квадратното или сърцевидното лице. Но ако косата ви е прекалено тънка, по-добре е да изберете някоя по-многослойна подстрижка.

2. Дълги „остри“ кичури. Плюсът на тази прическа е, че тя придава обем на тънките коси. Само не пускайте предните странични партии прекалено дълги, защото така само ще преместите акцента от лицето на шията, която с възрастта - уви! - не става по-гладка, а точно обратното.

3. Многослойна обемна прическа. Най-голямото предимство на тази прическа е, че придава обем както на прекалено тънката, така и на прекалено тежката коса. Не оформяйте прекалено голям обем на темето, ако не искате прическата да изглежда старомодна (в стил а lа 80-те години на миналия век).

4. Класически къдрици. Такава прическа придава мекота на строгото ъгловато лице и също така прави продълговатото лице да изглежда малко по-окръглено. Най- много би отивала на прекалено слаби жени, с хлътнали бузи.

5. Многослойна подстрижка с дължина до раменете. Незаменима е за придаване на обем и съвременен вид на правите коси. Постарайте се само корените на косата да не са прекалено прилепнали към темето. За да ги повдигнете, използвайте кръгла четка или пяна за обем.  

6. Кичури със средна дължина, „отлепени“ от лицето. Това е класическа прическа, която спокойно може да обрамчи лице с всякаква форма. Не бива да подчертавате прекалено много кичурите в краищата, иначе ще се получи старомоден вариант на прическата (като при Барбара Брилска в „Ирония на съдбата”).

Продължава утре...

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст