Начална страница | Красота | КОСА КАТО HA СИНДИ КРОФОРД

КОСА КАТО HA СИНДИ КРОФОРД

image

Миенето на косата изглежда фасулска работа, но така ли е наистина?...

 И там има правила, които стриктно трябва да спазвате, ако искате косата ви да е като на Синди Крофорд.

ПРЕДИ ШАМПОАНА

Какво правите обикновено?

Когато върху опаковката на продукта пише, че той се използва преди миене, преспивате с него цяла нощ, за да може косата ви добре да го поеме.

Какво трябва да правите       ,

Ако става въпрос за специално предназначените за коса ампули с масла, няма проблем... в случай че ги оставите да действат толкова време, колкото е отбелязано върху опаковката (обикновено не повече от половин час). Проблемът е по-скоро с маслените екстракти, които, оставени по-продължително върху главата или косъма, предизвикват изгаряне. Ако сте решили да си направите маска със зехтин или палмово масло, можете наистина да останете с нея през цялата нощ. Но внимавайте все пак с количеството, защото, ако сте прекалили, водата ще се хлъзга по косъма, без да може да отмие маслото.

ШАМПОАНЪТ

Какво правите обикновено?

С него като че ли всеки лесно се справя. Намокряте си косата, сипвате отгоре малко шампоан и измивате.

Какво трябва да правите

Да си намокрите косата с хладка вода, в противен случай тя няма да се измие добре. Важно е да разредите шампоана в дланта си, преди да го нанесете върху косата. Както и да не търкате, а да масажирате бавно окосмената кожа на главата. Косата не бива да се изцежда, а да се попива с мека хавлиена кърпа, в противен случай се изсушава.

СЛЕД ШАМПОАНА

Какво правите обикновено?

Много жени предпочитат да не използват продукти за след измиване, тъй като това предизвиква усещане за мръсна коса. Ако действието на маската след измиване е 15 мин, те са склонни да съкратят посоченото време наполовина.

Какво трябва да правите

По принцип измитата коса не бива да се обработва с много продукти. Във всеки случай те не бива да се нанасят върху корените на косата. Ако става въпрос за балсам, количеството може да бъде и по-голямо. Обикновено балсамите не съдържат силикон, който “опакова” косъма и който трябва да се изплакне веднага. Внимание: силиконът оставя следи върху косъма, затова е добре от време на време косата да се измива със специален шампоан, който ги отстранява.

БАЛСАМ БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ

Какво правите обикновено?

Повечето жени го предпочигат въпреки чувството за нечиста коса.

Какво трябва да правите

Този тип балсами са предназначени за връхчетата на косата, тя става по-тежка и стои по-добре. По принцип те не са нито подхранващи, нито лечебни. Ефектът им е предимно външен.

ЧЕСТО МИЕНЕ

Какво правите обикновено?

Жените масово предпочитат да не мият косата си прекалено често, защото смятат, че по този начин тя се омазнява по-бързо. Предпочитат да са с нечиста, но не и с мазна коса. Когато се наложи да я измият извънредно, доста жени използват бебешки шампоан.

Какво трябва да правите

Понякога е достатъчно само да намокрите косата си, за да й придадете по-чист и спретнат вид. Иначе можете да миете косата си колкото често пожелаете, стига да е с подходящ шампоан и да не търкате прекалено силно. Между другото забравете бебешките шампоани, те въобще не са подходящи за косъма на възрастния човек.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст