Начална страница | Красота | ПОГЛЕДНИ МЕ В ОЧИТЕ!

ПОГЛЕДНИ МЕ В ОЧИТЕ!

image

Ефективни процедури е компреси, масажи и богато на витамини меню ще запазят здравето и красотата им...

Красивите очи със своята магическа сила подмладяват лицето, дори окодо тях да са се появили бръчици. Ето защо те изискват да им обърнете специално внимание. Навън очите са подложени на неблагоприятното въздействие на вятъра, слънчевите лъчи, а в офиса - на изкуственото осветление и на монитора. Правилните грижи и качествената коз-метика ще съхраняват тяхното здраве и красота.

Внимателно се разгримирайте. Всяка вечер сваляйте грима със специален крем или почистващо мляко. Не забравяйте да погледнете срока на годност, защото старите продукти могат да предизвикат алергии.

Ползвайте лек крем. Козметичните продукти трябва да са с по-малко съдържание на мазнини и масла и с нормално РН, защото ако капчица от крема попадне в очите, ще предизвика зачервяване. Ползвайте специален успокояващ крем за клепачите. 

Лек масаж. Релаксиращият масаж е много полезен за здравето на очите. Натиснете клепачите си в точката, разположена във вътрешната част на очните кухини и подръжте за 5 секунди. Ще усетите прилив на енергия.

Очна баня за блясък в очите. В аптеките се продават специални стъклени ванички. Напълнете ги с отвара от лайка, затворете очите и постойте минута-две над ваничката. След това извийте главата назад и с очи "рисувайте" кръгове.

Успокояващ компрес срещу зачервени очи. Ако сте били дълго време в задимена стая или сте работили повечко пред монитора, ще усетите парене. В тези случаи ще ви помогне лосионът. Ако нямате под ръка вкъщи, направете си компрес. Потопете две парчета марля в чай от лайка или от копър и ги поставете върху затворените очи. След 10-15 мин. зачервяването ще изчезне.

При подути клепачи настържете суров картоф и сложете кашичката върху марля. Затворете очите и поставете тампоните за 15 минути. Деловата дама, за да пести време, може да се снабди с готов разтвори за компрес на очите. За тонус всекидневно след разгримиране слагайте два тампона със студена вода.

Тъмните кръгове са неприятен козметичен дефект. И невинаги може да ги скриете с фон дьо тен или коректор, затова се консултирайте с вашия лекар. Ако проблемът не е сериозен, използвайте специалните кремове или телове - с колаген, хидратиращи съставки и витамини, за околоочния контур. Нанасяйте ги си с нежни движения, като в момента на поставяне гледате нагоре - така опъвате кожата и продуктът попива и в най-фините бръчици. Консумирайте храни, богати на цитрусови плодове и моркови.

Профилактика. Лятото избягвайте да стоите в близост до вентилатор, а зимата бъдете далеч от отоплителните уреди. По време на работа с компютъра, наклонете напред монитора това ще пощади очите.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст