Начална страница | Красота | РИСКУВАЙТЕ С „ХАМЕЛЕОНСКА” ПРИЧЕСКА

РИСКУВАЙТЕ С „ХАМЕЛЕОНСКА” ПРИЧЕСКА

image

За дръзки, неприлично млади и обичащи разнообразието момичета...

Искаш да изглеждаш различно от вчеpa? Коафьорите, с които се посъветвахме, се кълнат, че това е „точната“ прическа, която ще ти осигури лелеяното разнообразие и самочувствие.

В случая нашият модел желаеше радикална промяна. А освен това да „замаскира“ увредената си, „изгоряла“ от лятното слънце коса. За целта специалистите предложиха на дамата да боядиса централната част на косата (от двете страни на пътя) в платинено и меднорусо.

1. Искахме да постигнем модерно, смело излъчване чрез прическата. Екипът от професионалисти внимателно проучи чертите на лицето на модела и прецени, че на този точно овал ще отива къса до раменете коса и силно филирана (изтънена) подстрижка. А в полза на разнообразието предложението е косата да бъде боядисана в три различни цвята с цел постигане на 3 различни прически според случая.

2. Първо, оцветихме централната част на косата (от двете страни на пътя) в платиненорусо. С помощта на слой медноруси (леко червеникави) кичури под платината, постигнахме „разделителен“ ефект, който ще изпъкне контрастно при определен начин на сресване на фона на шоколадовото кафяво, в което боядисахме останалата коса.

3. С тази специфична подстрижка и стратегически нанесените на точно определени места цветове, може да се постигнат три напълно различни прически, макар и обединени от един стил: екстравагантно-небрежен и по младежки „нахален “.

Ако срешеш косата гладко на една страна (сн. 1), ще се виждат само меднорусите, разделителни червеникави кичури и шоколадовокафявите партии коса. Ако я срешиш на среден път (сн. 2), тутакси ще се преобразиш в русокоска, защото ще изпъкне платината, нанесена върху централните партии коса. И ако я срешиш на другата страна, почти в средата, но на зиг-заг (сн. 3), ще постигнеш асиметрична прическа с руси и червеникави отблясъци.

ГРИМЪТ

Свежарка с модерно излъчване

И не забравяй, че то се постига не само чрез прическата, но и чрез подходящия грим:

• Нанеси кремообразен, почти прозрачен фон дьо тен, за да изравниш тена на кожата. Върху скулите - щрих руж в кремав цвят. Той е подходящ за който и да е момент през деня, а дори и като част от грима за вечерно парти.

• Червилото - прасковено, за да изглеждат устните ти свежи и сочни. Това е цветът на младостта.

• Ако въпреки младата си възраст имаш кръгове под очите, добре е да ги замаскираш, като използваш два цвята щифт-коректор: един светлобежов и един малко по-тъмнобежов, за да постигнеш естествените светлосенки в тази зона.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст