Начална страница | Красота | И СВАЛЯНЕТО НА ГРИМА СИ ИМА СВОИ ПРАВИЛА

И СВАЛЯНЕТО НА ГРИМА СИ ИМА СВОИ ПРАВИЛА

image

Умението да почистим лицето от грима е толкова важно, колкото и да го на­несем…

Вечер, преди да лег­нем, задължително трябва да свалим грима. Защото най-важното условие за здравето на кожата е ней­ната чистота. Но миенето с вода и сапун е вредно за нея. Агресивната алкалност на сапуна унищожава липидния слой. Козмети­ката е наука, която се развива бързо и предлага заместители на класически­те миещи средства. Новите продукти за сваляне на макиажа не само абсорбират замърсяванията, но и пазят кожата. Те се подбират и според типа кожа.

ТОАЛЕТНО МЛЯКО ИЛИ ГЕЛ?

Козметичното мляко е подходящо за всички дами, които са със суха и нор­мална кожа. Ако сте с маз­на, склонна към възпале­ния, е по-добре да използвате подсушаващите про­дукти - гел, пяна за про­блемна кожа. С водата те образуват лека пяна, коя­то дава усещане за све­жест. А и неприятното чувство за стегната кожа не ни спохожда. Средства­та за демакиаж за околоочен контур са с подхранва­що действие не само за ко­жата, а и за миглите.

МОДНА АЛТЕРНА­ТИВА на почистващите средства в областта на демакиажа са хидрофилните "чистачи". На вид те на­помнят на маслени лосио­ни. Продуктите са две в ед­но, тоник и мляко. Използват се вместо традицион­ните гел или пяна за почи­стване на мазна кожа. Съществуват и козметич­ни продукти, след чиято употреба не е необходимо да се измива лицето - сал­фетки, водни разтвори. Те са предназначени за ек­стремни условия - дълго пътешествие, непланира-на нощувка на вила.

ТОНИКЪТ завършва демакиажа. Предлага се за мазна и суха кожа. Ако ли­цето ви отделя повече себум, "вашият" тоник ще ви освежи. Освен това ще стегне порите и ще регули­ра отделянето на мазнина, като тушира и възпале­нията. Тоникът за суха ко­жа овлажнява кожата и активира кръвообраще­нието.

Почистването на макиажа трябва се прави с леки движения, без да се разтя­га кожата.

 

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст