Начална страница | Красота | НАДХИТРЕТЕ УМОРАТА С БЪРЗИ ПРОЦЕДУРИ

НАДХИТРЕТЕ УМОРАТА С БЪРЗИ ПРОЦЕДУРИ

image

Предлагаме ви програма от топли и солени компреси, маски и лосиони за тонус на кожата…

Умората от празни­ците, сухият въздух и тютюневият дим са фактори, които влияят зле на кожата. За да запа­зите еластичността й, удвоете грижите през студе­ните дни. Предлагаме ви да надхитрите празничната умора с лесноизпълними процедури по бабини ре­цепти.

1. Топли солени компре­си. В 1 л кипяща вода раз­творете 1 с.л. готварска сол. Почистете лицето и нанесете мазен крем. Топ­нете мъхеста кърпа в соле­ния разтвор (на поносима температура) и леко я изстискайте. Поставете я така върху лицето, че влажната й част да покрие и брадич­ката, и шията. По този на­чин кожата се запарва и се получава ефектът на пар­на баня. След 10 минути, без да изплаквате, сложете маска с жълтък. Соленият компрес е с бърз ефект, но не бива да се прилага много често.

2. Процедура със сок от алое. Сокът на свежото алое е мощен биостимулант. Използвайте ампули, които вече се продават в аптеката. С течността на­мажете почистената кожа и върху влажното лице сложете витаминозен крем. По-ефективни са процедурите със свежия сок, но за съжаление, те са приложими само през ля­тото. Зелените листа тряб­ва да престоят на тъмно и прохладно място поне 14 дни. За това време те се наливат със сок. След това се сваля кожата и със сока им се търка лицето. Тера­пията с алоето се прави по 5 пъти на ден. След всяко третиране с алое се появя­ва леко щипане, но то бър­зо отшумява.

3. "Бърза помощ" за "гневната" бръчка. Намо­крете лист хартия с топла вода и върху него сложете крем. Залепете го на чело­то, така че центърът му да легне върху "гневната" бръчка. Листът не бива да покрива веждите и края на косата. Фиксирайте го с еластичен бинт. Оставете го 15-20 минути.

4. Срещу напукани устни. Под въздействието на ниските температури и вятъра устните се напукват. То­ва ще избегнете, като преди да излезете навън, ги намажете с лимонов сок и след него с домашен крем. Направете го така: смесете 1 с.л. рициново масло със свинска мас (пречистена и разтопена на водна баня) в порцеланова чашка. Веднъж седмично нанасяйте тази смес. Добре е да пра­вите и подхранваща маска. Забъркайте я от по 1 ч.л. извара и сок от моркови или краставици. Ако имате под ръка балсам за устни, не излизайте навън без не­го.

5. Уморени очи. Необхо­дими са ви две чашки - една­та със студена вода, а дру­гата с топла. Във всяка раз­творете по 1/2 ч.л. сол. По­тапяйте ръката ту в студе­ната, ту в топлата вода, като притискате затворе­ните очи с изпъкналата част на дланите. Задър­жайте за миг, без натиск. Процедурата действа ефи­касно за уморени от компютър очи.

6. Коприва за силна коса. 1 с.л. листа от коприва за­лейте с 1 водна чаша кипя­ща вода. Оставете я да пре­стои 1,5 часа. Прецедете и веднъж седмично втривай-те настойката в корените на косата с леки масажира­щи движения.

Лицето се нуждае и от бързо действащи лосиони.

Предлагаме ви няколко ре­цепти, които ще ви заредят бързо с енергия

1. С билки. Кипнете в ча­ша вода равни количества цветове от липа и конски босилек. Прецедете отва­рата и я използвайте су­трин и вечер, като си правите контрастни бани. Ко­жата ви ще порозовее. Те­зи билки се използват и за ледени кубчета.

2. "Кисел" тоник.В чаша вряща вода поставете 1 ч.л. мед и сок от половин ли­мон. Търкайте кожата с тоника вечер. След него сло­жете крема. Процедурата тонизира кожата, но ако сте със спукани капиляри, трябва да внимавате. В ча­ша кипяща вода запарете по 2 ч.л. цветове от роза и от бъз. Билковият тоник е подходящ за чувствителна кожа.

3. С вино. Залейте с 2 ча­ши сухо и по-резливо вино 3 ч.л. лайка, 2 ч.л. сухи цве­тове от роза, 1 ч.л. мента и 6-8 г салицилова киселина (от аптеката). Оставете сместа в хладилник за 2 седмици, като я разбърквате от време на време. След то­ва прецедете. При употре­ба разреждайте сместа с равно количество дестили­рана вода. Лосионът се по­лзва вечер.Върху влажна­та кожа сложете нощния витаминозен крем.

 

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст