Начална страница | Красота | МАКИАЖ ЗА ДАМИТЕ, КОИТО НОСЯТ ОЧИЛА

МАКИАЖ ЗА ДАМИТЕ, КОИТО НОСЯТ ОЧИЛА

image

Някои тънкости на гримирането могат визуал­но да променят формата на очите зад стъклата…

Когато си купува­те очила, е добре да помните, че тънките и светли рам­ки "олекотяват" лице­то, докато дебелите и тъмните подчертават неговата индивидуал­ност. А макиажа на дамите, които носят очила, си има известни особености. Най-на­пред при избора на де­коративна козметика е добре да се съобразя­вате с цвета, формата и материала на рамките. Тяхната горна линия би трябвало да съвпада с линията на веждите ви. Освен това самите очи­ла позволяват известна ко­рекция на носа: ако ги носи­те по-високо, той изглежда по-голям; ако ги слагате по към средата, неговата дъл­жина визуално се намалява. Ще ви припомним, че стъ­клата на очилата могат да увеличават или намаляват големината на очите. Отчи­тайки тази особеност, бе следвало да промените и интензивността на макиажа.

Гримиране за късогледи

Очилата на късогледите зрително намаляват очите зад стъклата, поради което макиажа трябва да ги уго­леми. Започваме с клепа­чите: на горния се поставят светли сенки, а под веждите – по-тъмни. Миглите се удължават със спирала с черен или кафяв туш. От мястото, където рамките се доближават до скулите, се полага руж, който посте­пенно се вдига към вежди­те. Подчертайте външния ъгъл на очите с помощта на черен или кафяв молив.

Гримиране за далекогледи

Очилата за далекогледи зрително увеличават очи­те и създават впечатление, че те са разположени по-близо до носа. Ето защо ма­киажът трябва леко да уве­личи разстоянието между тях.

Техника на гримиране­то: вътрешният ъгъл на окото се оформя с много светли сенки. От средата на клепача до външния ъгъл се полагат тъм­ните сенки (кафяви или старо злато). Подчертайте с контурен молив вътрешната ли­ния на горния и долния клепач. Гримът тряб­ва да бъде лек, защото козметичният слой се забелязва добре през стъклото. Добре е да минете миглите с туш само частично, в осно­вата им.

Имайте предвид съ­що, че стъклата на очилата разсейват от­тенъците на грима около очите. Ето защо акцентът на макиажа се премества върху устните, на които би след­вало да отделите достатъч­но внимание. Те трябва да бъдат отчетливо очерта­ни, а що се отнася до черви­лото, то е без прозрачни оттенъци, с достатъчно плътна текстура.

Накрая ще добавим, че макиажът издава не само характера и моментното настроение на жената, но в по-широк план и нейната култура. Неуместното и неграмотното му поставя­не в една или друга ситуа­ция предизвиква неприят­ни коментари, пък било то и изказани под сурдинка. Така че овладейте негови­те тънкости, защото уме­нието да се гримираш е в основата на стила и на ими­джа на една дама.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст