Начална страница | Красота | ГРИЖИТЕ ЗА ШИЯТА СКРИВАТ ГОДИНКИТЕ

ГРИЖИТЕ ЗА ШИЯТА СКРИВАТ ГОДИНКИТЕ

image

Предлагаме ви макси програма, маски, масажи, компреси, коз­метични проце­дури, за тонизи­ране на кожата…

Кожата на шията е много тънка, тъй ка­то няма мастни клет­ки. Ако не полагате грижи за нея всеки ден както за лицето, тя бързо губи ела­стичността си и... издава годинките ни.

Вредни навици. За нача­ло трябва да ги изоставите. Не бива да четете, лежейки в кревата, или да спите на висока възглавница. При ходене повдигайте високо брадичката и превърнете тази стойка в навик.

Хидратираща козмети­ка. За нежната кожа на шията са необходими овлажняващи продукти. Ако ви е необходим крем с лифтинг ефект, обърнете внимание на състава му. Задължителна съставка е хвощът, известен със свое­то подмладяващо дей­ствие. Кремът за шия е предназначен както за за­бавяне на възрастовите из­менения, така и за профи­лактика. Затова още на 22-25 години ползвайте заглаждащ крем на основата на протеини. За жени над 35 години козметиката трябва да е по-силна - с ак­тивни съставки, които да заличават бръчиците. Ако вече са оформени, посете­те козметично студио. Там ще ви направят кислороден пилинг, който ще изчисти мъртвите клетки и ще сти­мулира регенерацията на новите и на колагена. Добър резултат дава и пилингът с плодови киселини. Мезотерапията, чрез коя­то се вкарват биококтейли и витамини, е много ефек­тивна. Процедурата стимулира обменните процеси в кожата. Курсът съдържа 5-7 процедури.

Масажи.  Два  пъти седмично си правете петминутен масаж с четка с нежен косъм. Започнете с кръгови движения от гърдите, до шията, а после и встрани - до възглавничка­та на ушите. Ефикасен е и масажът със студена водна струя.

Вечерен крем. След по­чистване на лицето и шията не го забравяйте. Нанесете го с потупващи движения. Не пропускайте и двойната брадичка. Завършете с нежни поглаждащи движе­ния.

Лосиони за почистване. Подходящ е краставични­ят, който можете да си при­готвите и сами. Настърже-те на ситно ренде свежа краставичка и я смесете с 3 с.л. водка. Оставете сместа да престои 10 дни. Прецеде­те я и я съхранявайте в хла­дилник. Друг вариант на ло­сиона е от яйчен жълтък, извара и лимонов сок. Разбъркайте жълтъка с 1 ч.л, извара, прибавете сока на един лимон и 1 с.л. водка. Освен с лосиони може да се миете и с крем за бръснене или с билкова настойка от мента, липов цвят и лайка. Залейте по 1 с.л. от сместа с 200 мл вряла вода. Оставете я да престои 15 минути и след като се поохлади, ло­сионът е готов за употреба. Ако кожата ви е нормална, може да се  миете  с прохладна вода и козме­тичен сапун. След тази процедура изплакнете добре с вода, в която сте разтворили сока от четвърт лимон.

След измиване нанесете дневен, крем за лице. От­начало  раз­месете крема в    дланите. След това отметнете глава назад и с дясната ръка намажете ля­вата  страна на шията, а с лявата - дяс­ната половина. Движения­та са отдолу нагоре.

Маски. Кожата ще за­сияе, ако с нея делите пло­довете. Достатъчно е да я намажете с парче банан, по­ртокал. Може да си напра­вите и различни маски

С магданоз. Залейте с 200 мл прясно мляко 4 с.л. ситно нарязан магданоз. Топнете в сместа марля и я сложете на шията. След маската не се измивайте, а изчакайте да изсъхне и тогава нанесе­те хранителен крем с вита­мин F.

С извара. Разбъркайте 2 с.л. извара с по 1 ч.л. смета­на и растително масло. На­несете на тънък слой ма­ската и след 20 минути из­плакнете. Измийте с топла отвара от лайка. Тази мас­ка се прави веднъж месеч­но.

Картофена с мед. Намач­кайте с виличка два горещи картофа, прибавете един жълтък, по 1 ч.л. мед и зех­тин. Изсипете сместа на широка марля и с нея об­вийте шията. Върху марля­та сложете целофан, а вър­ху него - хавлиена кърпа и не сваляйте маската 15-20 минути. Измийте се с топла вода и изплакнете с настой­ка от липов цвят. (Залейте с 500 мл вряла вода 1 с.л. от билката. Оставете я да пре­стои 20-30 минути и я пре­цедете).

Ефективни домашни процедури за шия са ком­пресите. Направете си от­вара от лайка и в нея топне­те парче марля. Леко я из­стискайте, за да не капе, и обвийте шията. Подръжте горещия компрес 3 минути и го заменете с хладък за кратко. Компресите се сменят три пъти. Процеду­рата запазва еластичност­та на кожата.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст