Начална страница | Красота | ЗИМНИ ГРИЖИ ЗА БЛЯСЪК НА КОЖАТА

ЗИМНИ ГРИЖИ ЗА БЛЯСЪК НА КОЖАТА

image

Ще преборите студа с ефикасна минипрограма…

Студът и сухият въздух са най-големите врагове на кожата. От ниските температури кръвоносни­те съдове се свиват, вло­шава се храненето на ко­жата, понижават се защит­ните й функции. Климатиците и парното отопление допълнително я изсуша­ват. Затова е добре да проветрявате по няколко пъ­ти на ден стаята, в която работите. Усетите ли опъ­ване, напръскайте лицето със спрей с термална вода.

Предлагаме ви програ­ма против зимните проблеми на кожата. Ако я из­пълнявате, кожата ще е еластична и свежа и в сту­дените дни.

Почистването на лицето - сутрин и вечер, трябва да става с по-меки продукти. Тоникът и лосионът тряб­ва да са без съдържание на спирт. Нормалната и суха кожа обичат тоалетно мляко, обогатено с вита­мини, а мазната - лосион без спирт.

Под въздействието на студа кожата загубва част от себума. Затова е добре да използвате по-мазни хидратиращи кремове. Съвременната козметика предлага продукти, които образуват защитна пеле­на. Тя пази кожата от изсу­шаване, тъй като съхранява влагата в клетките. Зимните кремове трябва да съдържат летицин, ви­тамини, плодови кисели­ни. Нанасяйте го с нежни движения, за да не разтег­нете кожата. Продуктите трябва да се поставят на лицето 30 минути преди да излезете навън. В проти­вен случай водата, която е в тях, може да предизвика обратен ефект - допълни­телно охлаждане на кожа­та и зачервяване.

Много дами смятат, че вечерният крем трябва да се нанася на дебел пласт. Грешка! Може да се събу­дите с подпухнало лице. Затова попийте със сал­фетка излишъка от мазни­ната.

И в студените дни са нео­бходими продукти за реге­нериране на кожата. Под­ходящи са кремовете с плодови киселини, с масла от жожоба, от кедър, вита­мин Е. Козметиката с ви­тамин С снабдява кожата с енергия и я изсветлява. През зимата и билките са безценни. За суха кожа е подходяща отвара от липа, за мазна - от невен или ма­гарешки трън. Най-добра­та маска за суха кожа е от 1 жълтък, 1 ч.л. мед и 1/2 ч.л. растително масло. Към получената смес прибаве­те и смлени овесени ядки.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст