Начална страница | Красота | КРЕХКАТА ЗОНА ОКОЛО ОЧИТЕ

КРЕХКАТА ЗОНА ОКОЛО ОЧИТЕ

image

Как да спасиш от „повреди" околоочния контур…

Застрашавана периодично от слънцето, вятъра, резките клима­тични промени, неоновата светлина и пушека, кожата в областта около очите - 4-5 пъти по-нежна отколкото тази в останалата част на лицето, задължава да бъде поставена под специално наб­людение. Особено през декември - месецът на недоспиването (Ах, тези купони!), на преяждането и препиването с алкохол (Ох, пак са подпухнали клепачите ми!) и на тежките гримове, неизбежни за вечерните партита…

Заради повечето от 10 000 премигвания дневно и заради неуморното съкращава­не на общо 22 мускула, кожата в тази зона на всеки 10 години губи 6% от сво­ята плътност. Тъкмо по тази причина тя е особено уязвима от външни влияния. По­някога се питаш има ли смисъл да използваш специален крем за околоочния контур и дали един съвсем обикновен крем за лице не би ти свършил същата работа... Не ти препоръчва­ме да експериментираш и да пестиш на дреб­но. Епидермисът в тази зона много лесно се поврежда, крехък е като хартия и затова изисква прилагането на специфични козметич­ни продукти.

са си с доказани предимства именно за около-очните партии: Съдържанието на омазняващи частици 6 тях е отлично дозирано и затова не съществува опасност след употребата на продукта да Възникне дискомфорт (например подуване на околоочната тъкан). Освен това те са напълно „съвместими" със слъзната теч­ност и не Влизат В химически реакции с нея, ко­ито да Водят до допълнително зачервяване и подпухване на клепачите. Стига им, че се зачервяват и подпухват от самите сълзи. Така че не пренебрегвай използването на специализирана козметика за зоната около очите. И освен това редовно обгрижвай кожа­та там и с други средства. Защото тя се сбръчква най-скоростно.

Подути при събуждане

Всяка сутрин едно и също страдание - да си отвориш очите е трудно упражнение, при положение че те са отекли...

Проблемът: През нощта клепачите са не­подвижни В течение на повече от 8 часа и за­ради това „ритъмът" на лимфния дренаж В об­ластта около очите се забавя. И тъй като лимфата не се оттича регулярно, се стига до появата на мини отоци и торбички под очите, които обаче се разсейват 1-2 часа след съ­буждане (нямат нищо общо с трайните тор­бички).

Решението: „Пресушаване" на тези издайнически за възрастта образувания, за да се предизвика освобождаването от лимфата и кръв­та, застояли там. Как се постига този ефект? Като начало приложи простия, но ефи­касен метод на многократното примигване, в продължение на няколко минути, непосредствено след събуждане. Така ще активизираш дренирането на подутите участъци по есте­ствен път. След това, за да улесниш процеса, се възползвай от ефекта на тонизиращия ло­сион върху стените на кръвоносните съдове (този за очи е подобен на тонизиращия лоси­он за отекли крака). Не забравяй, че въпросни­ят лосион се прилага Върху почистена кожа, преди да нанесеш дневния крем.

Продуктите, които съдържат термална вода, екстракт от лайка, синчец и зелен чай, перфектно успокояват и тонизират кожата. Кофеинът и екстрактът от бръшлян са с подчертано дрениращ ефект.

Малко масаж, моля

Каквато и грижа да полагаш за околоочния контур, никога не размазвай козметичните продукти в тази зона, все едно мажеш филия с масло. Нанасяй ги Винаги с леки, потупващи движения. Така ще помогнеш на съставките да проникнат по-надълбоко S кожата. И не забравяй за масажа!

Антиоточен

Положи сред­ния пръст на външния ъгъл на окото и с леки потупва­ния го придвижвай към вътрешния. Завърши масажа с натискане на двете точки (виж илюстрацията) от две­те страни на ствола на но­са (Виж илюстрацията). Така ще спомогнеш за бързото разсейване на лимфата.

Масажирай бръчиците в края на окото (т.нар. „пачи крак") с леки (но леки!) пощипващи движения с палците и показалци­те. Така ще активизираш мускулчетата и ще разне­сеш задържалата се в епи­дермиса вода.

Против появата на тъмни кръгове

Стимули­рай циркулацията на кръвта с нежни потупвания (с пока­залеца и средния пръст) В посока от вътрешния към външния ъгъл на окото.

Продължава утре…

 

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст