Начална страница | Красота | КРЕХКАТА ЗОНА ОКОЛО ОЧИТЕ - ПРОДЪЛЖЕНИЕ

КРЕХКАТА ЗОНА ОКОЛО ОЧИТЕ - ПРОДЪЛЖЕНИЕ

image

Банално, но изпитано и ефективно!...

Пий поне 2 л бода (течности) на ден. С тяхна помощ ще „изгониш" най-безболезнено злосторните токсини от скъпоценното си тяло и ще подпомогнеш естествения дренаж.

Забрави козметичните продукти, които съдържат прекалено мазни съставки. Те допъл­нително предизвикват подпухване на клепачите. Козметиката, която съдържа алкохол, също е вредна. Тя поврежда роговицата, в случай че малко от козметичния продукт попадне вътре в окото.

Сваляй грима от миглите с изключително щадящи и нежни движения. За целта се въоръжи със специални памучни тампончета и при почи­стване движи ръката само в посока отгоре на­долу. Никога не търкай настрани, защото раз­тягаш кожата и си самопричиняваш бръчки.

Не прекалявай с алкохола и с манджите, бо­гати на подправки. И двете предизвикват ак­тивизирано оросяване на кожата и съответно -причиняват поява на торбички под очите.

Спи поне 8 часа на денонощие, за да изглеж­даш сутрин като принцесата, целуната от дъл­гоочаквания принц, а не като Пепеляшка пред огнището...

Когато ставаш от сън, спускай бавно крака­та си от леглото на пода. Така няма да „стресираш" циркулацията на кръв 8 тялото.

Избягвай да се мръщиш. Ако го правиш често, опитай се да се контролираш, мислейки посто­янно за това, че не бива да го правиш. И се пог­леждай по-често В огледалото. Не ти отива намръщената физиономия, повярвай!

ТОРБИЧКИТЕ

След 40-ата година от живота ни, те се настаняват някак изневиделица под очите. Някои - по-големи, някои - по-малки...

Проблемът: Около очите има слой подкожна мазнина, който е „измислен" с предпазни функ­ции. С напредване на Възрастта и заради пос­тоянните премигвания с клепачи, този слой бавно и постепенно се смъква (в буквалния смисъл) надолу. Много любопитен е фактът, че при азиатците той „мигрира" нагоре, а не надолу. Т.е. торбичките на азиатците не са под, а - над очите!

Разрешението: Най-ефективният метод за ели­миниране на торбичките под очите си оста­ва хирургичната намеса. Друг начин за „попра­вяне на тези щети" е използването на козме­тични продукти, съдържащи колагенови или еластинови фибрини. Само че желаният ефект ще се появи, при положение че въпросните продукти се използват и сутрин, и вечер. Трябва да си много упорита, за да разчиташ на задоволителни резултати. Ако за жалост си пушачка, трябва да те разочароваме. Из-пушването само на една единствена цигара обезсмисля усилията ти, полагани 8 продълже­ние на седмица за премахването на торбички­те под очите! Или спираш да пушиш, или Всич­ко останало ще е загуба на пари и Време. Съставки-помощници: Екстрактът от жен-шен притежава свойството да „свива" тор­бичките. Някои други азиатски билки и продук­ти, които съдържат колагенови влакна, липопептиди, ретинол, витамин С или полизаха-рид,и са с успешно действие срещу този неп­риятен проблем.

БРЪЧКИ И БРЪЧИЦИ

Дори и 25-годишни млади жени се оплак­ват от този дефект.

Проблемът: Кожата около очите, както ве­че споменахме, изтънява с течение на време­то под „напора" на негативните атмосферни влияния и губи еластичността си. Появата на бръчки в тази област е свързана със специфи­ката на „местната" мускулатура. Всеки път, когато някое мускулче там се съкращава, ко­жата също се разпъва и се амортизира.

Разрешението Избягвай тютюнопушенето и преките слънчеви лъчи. И децата знаят, че това са пагубни за кожата фактори, които водят до нейното преждевременно остарява­не и появата на бръчки. Хидратацията + про­филактика - това е формулата срещу образу­ването на бръчки. Полагай грижи за кожата си и вечер, и сутрин и нанасяй специалните противобръчкови кремове Върху идеално по­чистена кожа. През нощта въздействието на козметичните продукти против бръчки е най-ефективно. Затова вечер не пропускай да на­несеш anti-age козметичен продукт и върху зо­ната около очите.

Съставки-помощници: Глицеринът, екст­рактът от морков, обогатен с екстракт от мая, екстрактът от маслиново дърво са от по-неизвестните „бръчкоубийци". Най-извест­ният е ретинолът.

ТЪМНИТЕ КРЪГОВЕ

Лесно е да ги прикриеш, трудно е да ги за­личиш завинаги.

Проблемът: На това място кожата е тол­кова фина, че на места през нея прозират и най-малките кръвоносни съдчета. Тъмният цвят на кръговете се дължи на насъбралата се на определени места кръв. Цветът на кръ­говете се повлиява също така и от основния цвят на кожата. Богатите на меланин кожи (средиземноморски тип) могат да се „окичат" с този дефект още на 20-годишна възраст. При умора и стрес, тъмните кръгове се очер­тават по-ясно и цветът им става още по-наситен.

Разрешението Активизиране циркулацията на кръвта и задържане на кръв 6 тези зони, чрез използването на специализирани продукти-стимуланти на доброто кръвообращение. С помощта на коректори, съдържащи светлоотражателни частици, би могла да заличаваш майсторски кръговете. Но с тяхна помощ са­мо надхитряваш проблема, а не го решаваш. Съставки-помощници: Екстрактът от кес­тен прави кожата по-еластична и тушира тъмните кръгове. Като традиционни изсветлители на тъмните кръгове се смятат вита­мин А, витамин С, ретинолът. Женшенът оказва тонизиращо въздействие, краставич­ният екстракт - хидратиращо, Ко ензим Q10 -регенериращо, а витамин Е свива микрокръвоносните съдове и по този начин изсветлява тъмните кръгове под очите.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст