Начална страница | Красота | УСТНИТЕ- НАЙ-КРАСИВИЯТ АФРОДИЗИАК

УСТНИТЕ- НАЙ-КРАСИВИЯТ АФРОДИЗИАК

image

Подчертават красотата на жената, приковават вниманието на мъжете, обещават сладка целувка…

Ако са поддържани и изглеждат красиво.

Поддържащи ритуали

Тренировка всеки ден

Упражнения за разпускане на мускулите около устата помагат да изгладите от­весните линии, за­бавят отпускането на крайчетата на устата и изсъх­ването на устните.

1. Направете с устни на смени "О" и "Е" по 30 пъти. Уп­ражнението изпълнете в бързо темпо.

2. Направете "О", а после разтегнете устните, артикули­райки "И". Повторе­те 30 пъти.

Всекидневно овлажняване и грижа

Епителът на устни­те е много делика­тен и тънък. Няма в него мастни и потни жлези, които осигуряват овлажня­ването и омазняването им. Тънкият слой, охраняващ ус­тните допълнително, се изтърква по време на говор, пи­ене или ядене. Съ­що вятърът, сту­дът и слънцето оказват лошо въз­действие. И ако не овлажнявате и предпазвате ус­тата, устните бързо изсъхват и се напукват. Ви­наги използвайте безцветно или леко тонирани щифтове (крем за устни). Защитните кремове съдържат глице­рин, алантоин, олио и растителен во­сък, както и витамини А и Е. Тези субстанции овлажняват и поддържат устните свежи. Осо­бено важни са грижите сре­щу ултравиолетовите лъ­чи. Устните кожички с липсващ меланин (ес­тествена  охрана срещу слънцето) може да изгорят   опасно Под влиянието на UV лъчите започват да покафеняват около границата с устата. Затова преди излизане от дома си задължител­но намажете устните с балсам със защитни UV-филтри. Ползвайте козметика със SPF = 15. При много слънчево време използвайте по-висок филтър.

Един път в седмицата - изглаждане (полиране) Изсъхнали, лющещи се кожички не само изглеждат грозно, но и трудно ще ползвате червило.

Ще избегнете тези проблеми, ако един път в седмицата ползвате пилинг, който ще допринесе за идеалния вид на вашите устни. Може да опитате и с дребнозърнеста козметика за чувствителна кожа или ензимни препара­ти. Сложете пилинга на устните и с Възглавничките на пръстите масажирайте кожата с леки кръгообразни движения. След 2 минути изплакнете с вода и намажете с дебел слой крем за устни или вазелин. Кожичките може да изгладите с успех и с мека четка за зъби, като най-напред намажете устните с крем, а пос­ле деликатно масажирайте с четката с кръгови движе­ния. Тази процедура поправя и червенината на устните и помаза за проникването на активните субстанции от крема в горния слой на кожата им. След 35-годишна Въз­раст го правете по 3 пъти седмично.

Маски по вечерно време

Два пъти седмично си заслужава да поставите маска или да нанесете на дебел слой крем, изчакайте 5 мину­ти. Най-добре я поставете вечер, когато не бързате за никъде. Може да се използва и мед, който ще навлажни и подхрани устните, Намажете дебело и след 10 мин. можете да го оближете. Така маската е и вкусна.

Линии върху кожата около устата

Когато започват да се появяват, не чакайте да продъл­жават, а веднага употребете подходящ крем против бръчки, съдържащ ретинол и витамин С и събужда отно­во засъхналата кожа. Използването рано сутрин и вечер е за предпочитане, Също може да ползва­те и специален серум, съдържащ подмладява­ща субстанция във висок процент. Употребя­вайте един път месечно, а след навършване на 40 години - няколко пъти В годината. На устните добре действа и студен масаж. Той подобрява кръвообращението, засилва и увеличава кожното покритие. Ако забележи­те, че устните ви не са така гъвкави и еластич­ни, както преди, редовно масажирайте с парче лед (за да не се хлъзга в пръстите, увийте ги с тън­ка кърпа).

Няколко пъти прокарайте леда най-напред по горната и после по долната устна. Ще почувствате разликата веднага, Ще се освежите и устните ви ще станат аб­солютно гладки.

Тази процедура правете един път сед­мично.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст