Начална страница | Красота | КОСА КАТО ЗА КУПОН

КОСА КАТО ЗА КУПОН

image

За най-любовния от всички празници - Свети Валентин, ти предлагаме и подобаващи прически…

1. Изтегли с гребена дъл­бок и прав като конец стра­ничен път. Изпъни я хубаво и я среши плътно към скалпа с помощта на гребен, намазан с гел. Връхчетата на бретона и контурите на косата извий на лимби и ги фиксирай със силен, блес­тящ лак за коса.

2.  Дългата коса разпре­дели на успоредни на средния път еднакви час­ти, които не бива да са много „гъсти". Всяка от тях навий стегнато около оста й така, че да „легне" върху главата от само се­бе си. Забоди краищата на стърчащите отзад ки­чури към главата с фиби, така че да се получи ро­шаво кокче.

3. Разтрий малко гел за коса между пръстите си и небрежно ги прекарай през цялата коса. Съвсем късите кичурчета на те­мето стилизирай с повече гел и, за да стърчат по-дълго по този начин, ги фиксирай с гланц-спрей за коса.

4. Първо отдели двата „покривни"странични ки­чура, с които ще завър­шиш прическата. Прибери косата отзад на кок и го набоди стегнато с фиби, като оставиш краищата му да стърчат свободно. Сега среши гладко назад и нагоре страничните „покривни" кичури и пре­метни двата им края. По средата ги прикрепи с

фуркет към стърчащата част на кока. По-небреж­но елегантно е да оста­виш няколко немирни кичура да висят пред ушите.

5. Среши гладко цялата коса напред и я изсуши със сешоар. Структурирай я с малко гел, за да стои на отделни кичури. С по­мощта на маша извий бретона и страничните части навън и накрая „втвърди" цялата причес­ка с лак за коса.

6. Навлажни цялата коса с някакъв втвърдител, ця­лата фронтална част за­метни на една страна и я фиксирай. Дължините на­вий на ролки (да станат на масурчета) за кратко, след което внимателно ги „раздърпай" с пръсти. Ук­раси прическата със стил­на блестяща шнола.

7. Завий косата на хла­бав кок ниско долу отзад, но не съвсем на тила, и го укрепи с фиби. Нанеси малко гел на стърчащите краища. Тупирай бретона и пак с помощта на гел, размазан по пръстите, го оформи да стърчи лудеш­ки силно нагоре.

8. Среши гладко цялата коса назад с помощта на гребен, намазан с гел. Стегни я здраво с щипка за коса отзад на главата. Издърпай отделни кичур­чета от щипката и ги из­суши, извити на различни страни, с помощта на кръгла четка. Впръскай върху тях лак за коса. Сложи някаква интересна диадема.

9. Размажи мини порция гланц-вакса по пръстите си и „среши" с тях косата така, че да стърчи нагоре. Бретона напръскай със спрей, за да стои щръкнал по-дълго време и го изсу­ши за кратко със сешоар.

10. Косата на темето на­вий на „страничен банан". Евентуално подложи ма­сур, направен от порест материал, за да се получи по-съвършена форма. Страничните части коса изтегли силно назад с чет­ка, заглади ги и вкарай перпендикулярно широк гребен. Накрая прикрепи „цветя" с клипсове.

 

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст