Начална страница | Красота | ДА ИЗГЛЕЖДАМЕ ВИНАГИ ПРЕКРАСНО

ДА ИЗГЛЕЖДАМЕ ВИНАГИ ПРЕКРАСНО

image

Въпросът, който вълнува всяка жена, е как с минимални усилия да постигне максимален ефект…

Отговорът: с подходящите продукти и като прилага хитрините на професионалистите.

За стимулиране на клетъчната дейност през нощта

Част от специалистите съветват да из­ползваме обичайния си крем през вечер, вместо всяка нощ. Според тях това е най-добрият начин да накараме клетки­те да работят и да не разчитат само на козметичните стимулатори. Вечерите, в които използваме крем, трябва да го нанасяме старателно с леки, масажиращи движения. Внимание, и при двата случая е задължително предварително да сме почистили добре кожата си с помощта на разгримиращ лосион.

За блестящ поглед още на закуска

Имали сме тежка нощ и сутрин­та тъмни кръгове са обрамчили очите ни. Като начало е добре да наложим по кубче лед върху оттоците, за да ги намалим, след което да нанесем околоочен контур. Ако сме притиснати от времето, ще ни помогне и коректорът, който ще прикрие неприятните тъмни кръгове.

За светкавично ексфолиране

Вместо да правим всяка проце­дура поотделно, можем да комбинираме ексфолирането на лицето и тялото, докато сме под душа. По този начин ще спестим ценни минути. Не бива да забравяме обаче, че не е препоръчително да използ­ваме един и същ продукт, а адаптирани за отделните части грижи.

За по-голяма ефикасност на маските

Можем да ги нанесем вечер преди лягане, без значение от типа им (хидратираща, за свеж тен, за коса, за лице, за ръце и т.н.). Разбира се, ако има точни указания за използването им, е необходимо да се придържаме към тях. В обратния случай ще спестим време, ако ги положим преди сън, а на другата сутрин отмием всичко едновременно под душа. Използването  на дневен крем след това не отпада като необходимост.

За по-резултатен избор на продукти

Всички сме чували за шам­поан и балсам 2 в 1, но от създаването на този продукт козметичните марки се надпреварват да ни предлагат още много комбинирани грижи. Това се забеляз­ва най-вече в почистващите продукти, които същевременно правят кожата ни нежна. В банята откриваме душ гел, съчетан с ексфолиант за тяло, а отскоро имаме възможност и да се възползваме от хидратиращи кремове, съчетани с автобронзантни частици. Какво чакаме, за да започнем и ние да ги използваме - спестеното време можем да употребим за разговор с приятелки.

Ако трябваше да се спрем само на един...

При възможността да изберем само един козметичен продукт, повечето жени биха се спрели на спиралата за мигли. Специ­алистите обаче разкриват, че червило в малинов цвят би освежило тена и подчер­тало красотата ни повече. С него не бихме имали нужда нито от спирала за мигли, нито от фон дьо тен. Нанасяме леко върху устните с пръсти и готово. Но внимание - тъмните нюанси на розовото, клонящи към лилавото, е по-добре да се избягват.

За красива и елегантна прическа

Коя жена има време да суши изцяло косата си сутрин преди работа? Ако искаме да спестим време, можем да си послужим със сешоара само за да оформим бретона и кичурите около лице­то си, а останалите да захванем в хлабав 1 кок, който да разпуснем непосредствено преди да излезем. Косата ни ще получи необходимия обем и същевре­менно ще се спуска на красиви къдрици около лицето ни.

За стилен маникюр и здрави нокти

Да започнем от храната, като дадем предимство на бо­гатите на минерали продукти: риба, зеленчуци... След това е необходимо да обърнем специално внимание на ноктите, които да поли­раме със създадената за целта пила. Полирането им придава приятен бля­сък и издържа дълго време.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст