Начална страница | Красота | ФРИЗУРИ, ЛЕСНИ ЗА ПОДДЪРЖАНЕ

ФРИЗУРИ, ЛЕСНИ ЗА ПОДДЪРЖАНЕ

image

Рижави вълни…

Червеното вече не е на мода, но, виж, рижавото - да. Тук то блести в сигнални нюанси върху буйната коса на плавни едри вълни. Оформянето на тази прическа не е чак тол­кова трудно. Малко пяна се разпределя рав­номерно по все още влажните дължини, след което косата се изсушава добре. Нак­рая с помощта на едра маша (с диаметър 3 см) се навива на едри вълни, като се хващат плътни и широки кичури от нея. Краищата се „сресват" с пръсти (или с гребен с редки зъбци) и се напръскват с гланциран лак за ко­са, за да изглежда прическата по-ефектно.

ПОДСТРИЖКА: коса с дължина малко до под раменете се етажира само в краищата.

ОПТИМАЛНА ЗА дами с гъсти, леко на­чупени коси. Отива на лица с всякаква форма.

ВЪЗМОЖНА Е И при дами с по-тънка ко­са. Но трябва да се оформи с по-голямо ко­личество пяна за обем и Вместо с маша да се обработи с топли едри ролки. След като се разбият ролките, косата не бива да се реши с гребен. Само краищата й се „сресват" с пръсти, слага се малко лак и... готово.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: ако косата ти е много еластична (пружинираща). Тогава вълните ще се превърнат в къдрици и ще се окажеш със съвсем друга прическа.

В стил 60-те години

Тази визия напомня малко на мисис Робинсън от култовия за 60-те години филм .Абсолвентът". За оформянето на страничния бретон се използва го­ляма кръгла четка. С нейна помощ страничните партии и бретонът се подбиват навън така, че косата да ос­тане максимално далеч от лицето, т. е. да оформи нещо като рамка. Накрая краищата й се навиват навътре и се изпичат добре със сешоара. Супер дългият бретон отпред се сресва наст­рани и се фиксира с лак за коса.

ПОДСТРИЖКА: дълго до брадич­ката каре с удължен бретон.

ОПТИМАЛНА ЗА дами с нормал­на коса и с ъгловати лица.

ВЪЗМОЖНА Е И при дами с коси, дълги малко под раменете коси. Но в този случай краищата трябва да се тупират, за да стоят по-Високо. За да издържи по-дълго прическата (да не се развали от тежестта на коса­та), се фиксира с повече лак за коса.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: силно филираните коси не се поддават на такъв вид извиване. Те няма да сто­ят гладки и подвити навътре, а ще щръкнат.

Точни контури

Подстрижката - това е при­ческата! Особено в случая на изразителното каре стил „паж". За да стои косата изпра­вена и гладка, нанеси изглаждаш гел още докато е влажна и я из­суши, като я изтегляш с пръс­ти напред В посока от тила към брадичката. Хвърчащите косъмчета се обуздават с малко антистатичен лак за коса, съдържащ блестящи частици.

ПОДСТРИЖКА: каре.

ОПТИМАЛНА ЗА дами с права коса (от много фина до много гъста) и овални лица.

ВЪЗМОЖНА Е И при дами с чупливи коси. Но косата тряб­ва да се изправи предварително или с четка и сешоар, или с преса за изглаждане.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: за дами с прекалено широки лица. Този бретон не би им отивал. Ако косата ти е къдрава, също не избирай тази прическа.

 

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст