Начална страница | Красота | СЪБЛАЗНИТЕЛНА НА 40+

СЪБЛАЗНИТЕЛНА НА 40+

image

Когато навършим 40 г., навлизаме във възрастта на чувството за пълноценност и завършеност,…

моментът, в който познаваме изцяло както тялото, така и характера си. Заедно с това настъпването на четвъртото десетилетие е и времето, в което потискаме част от женствеността си. Защо не преоткрием?

Женствеността се изразява в присъствието, в това, което кара околните да спират погледа си върху вас и не ви остави незабелязана. Гладка кожа, лъчезарна усмивка или красива прическа - всичко е в детайла. Ако за една жена това е погледът, за друга е косата. Но все пак това което обединява всички жени, спиращ погледа, е усещането за спокойствие което се носи около тях.

Ритуали за красота, създадени специално за вас

През седмицата не успявате да отделите няколко мига, в които да се погрижите за себе си? Направете го, преди да си легнете, а ако това ви е невъзможно през уикенда си запазете няколко часа само за вас. Използвайте ги, за да ексфолирате нежно кожата си, след което нанесете обичайния си крем за тяло. Ако не обичате да си служите с него или все забравяте да го използвате, преди да си вземете душ, намажете тялото си с малко масажно олио. То ще предпази кожата ви от варовика във водата, освен това ще я омекоти. Движенията, които съпътстват разстилането му, от своя страна ще ви улеснят да преоткриете връзката с тялото си. Това ще ви помогне да го приемете както и да успеете да си послужите качествата и замаскирате дефектите. Оставете водата да ви облива под душа или се отпуснете във ваната. Започнете лек масаж на стъпалата, прасците,корема и най-накрая – на ръцете.

Най верните съюзници…

Може би не сте се замисляли или не сте обръщали внимание кои са те. Средствата, които ще ви помогнат да се почувствате отново женствена и съблазнителна, са простички. Но много ефикасни.

Нежна обвивка за тялото

На 40 се налага да сте особено внимателни към ръцете и ходилата си, да се отнасяте с внимание към кожата си, да бъдете непрекъснато безупречни по отношение на епилацията. И винаги да наблягате и залагате на качествата си.

Уханен стимул за самочувствието

Парфюмът е като дреха, като тънка преграда между вас и околните. Без значение дали ще бъде в боди лосиона, или във флакон ароматна течност, не го забравяйте. Пом­нете, че удоволствието от грижите, които сте положили за себе си, ще привлекат околните към вас. Изборът на уханието зависи изцяло от вкуса ви. Колкото и да ви повтарят, че бонбонено цветните аро­мати не „подхождат" на възрастта ви, ако са предпочитаните от вас - сложете си.

Златист воал за кожата

Ще го постигнете с мултифункционално маело. Неговата формула, едновременно сатенено мека и дискретно блестяща, ще възвърне очарованието на кожата ви ще прикрие недостатъците й. Какво още е необходимо, за да се почувствате женствена? Да убедите вас самите, че сте такива, да си повтаряте непрекъснато, че сте красиви, че сте съблазнителни.

Действа, повярвайте!

Разноцветна палитра за лицето

Настъпването на 4-тото десетилетие не означава, че трябва да се простите с червилото и спиралата за мигли. Още по-малко с фон дьо тена. Той ще прикрие мрежата от бръчици по лицето ви. Благодарение, на грима ще се почувствате по-женствени и сигурни в себе си. Най-важното все пак е да запомните,че няма смисъл да се борите с времето, а да приемете, че красотата на една жена се крие не в броя на годините й, а в нейното излъчване.

Събуждане на сетивата

Дали ще отделите за целта 5 мин, или няколко часа - няма значение. Важен е фактът, че полагате грижа за себе си. Тя зарежда с усещане за спокойствие и повдига самочувствието.

Обонянието

Помирисването на крема за лице или за тяло поражда моментално усещане за релакс, твърдят специалистите. Най-добрият начин да се възползвате? Вземете малко крем и преди да го нанесете върху лицето или тялото си. Затворете очи и няколко пъти го поднесете към носа си.

Вкусът

Не, не става дума за вкусовите ви рецеп­тори, а за общото понятие. Обградете се с аромати, които ви характеризират. Така например, ако във вас дреме съблазнителката - позволете си ухания, които носят флорален и свеж полъх. Ако ли не - нанесете опиващ сетивата парфюм. Той се впръсква в областта на шията, в основата на гърдите, но също така - в косата. Така с едно движение на главата магията ще се разпръсне навсякъде около вас. Жен­ствеността повече от всякога е въпрос на излъчване и начин на съществуване.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст