Начална страница | Красота | ОБЯВЕТЕ ВОЙНА НА БРЪЧКИТЕ!

ОБЯВЕТЕ ВОЙНА НА БРЪЧКИТЕ!

image

Редовният и правилен масаж постига повече от "чудотворните" кремове…

След 30-тата си година всяка жена трябва да започне да маса­жира лицето си, макар и отвреме-навреме. След 40 той трябва да ста­ва по-редовен, а след 50 - системен. Ако нямате средства за скъпи козметички, може да се научите да го правите сами вкъщи. Това всъщ­ност са специални "упражнения за кожата".

При суха кожа на лицето масажът се прави веднъж седмично.

При мазна - на две седмици вед­нъж.

Когато лицето е на повече от 30-годишна възраст, масажът се прави много леко и внимателно. Тогава ко­жата не е така еластична, както при по-младите.

Най-подходящото време е вечер преди лягане, защото кожата се омазнява от козметичния крем.

Преди да започнете, приберете косата, за да не се омазнява от кре­ма. Почистете внимателно и лицето, и шията с тоалетно мляко или почис­тващ лосион. За масажа използвайте хидратантен нощен крем или специ­ален крем за масаж.

Правете масажните движения в посоката, показана със стрелки на снимката. Не дърпайте, не разтегляй­те кожата. В началото, докато свик­нете, правете масажа най-напред върху едната половина на лицето, после върху другата. Ето как става:

1. Започнете от ъгъла на устните. С пръсти и длан правете дълги, виб­риращи движения нагоре - до чело­то, като там разперите пръстите ка­то ветрило.

2. С възглавничките на върхове­те на първия и втория пръст правете малки кръгови движения, започващи от средата под устата към горния им край и над тях. След като свикнете да правите масажа, опитайте, както. го правят професионалните козметици: съединете двата пръста, препъ­нете ги в първата става и масажирайте с повърхността, където са „кокалчетата”.

3. За тази точка на лицето може да използвате двете ръце. С върхо­вете или с "кокалчетата" на първия и втория пръст правете малки кръго­ви движения, като започнете от мяс­тото над веждите - към слепоочията.

4. Тук кръговите движения са "по-дълги", разтеглени. Правят се от сре­дата на бузите към окото, както по­казва стрелката на снимката.

5. Масажът се прави с възглавнич­ката на безименния пръст. Кожата вър­ху клепачите е много тънка, движение­то е поглаждащо, хоризонтално и за­почва от външния ъгъл на окото към вътрешния ъгъл на окото и носа.

6. Използвайте само върховете на показалеца и средния пръст. Внима­телно притискайте и леко удължете с поглаждащо движение отдолу на­горе.

7. С пръстите и дланта поглаж­дайте с вибриращо движение място­то от шията към и върху брадата.

8. С "кокалчетата" на пръстите, с двете ръце и с малки кръгови движе­ния правете масаж от върха, в дол­ната част на брадата, към ушите - по линията на челюстта.

След като завършите масажа, направете почивка от 15 минути, след което изплакнете лицето с хладка во­да, попийте влагата се мека кърпа.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст