Начална страница | Красота | КОЗМЕТИКА С КАКАО, ЧАЙ И КАФЕ

КОЗМЕТИКА С КАКАО, ЧАЙ И КАФЕ

image

Те доставят удоволствие не само на вкусовите рецептори, но и на кожата…

„Талантливи" са да разкрасяват както от вътре навън (след консумация), така и от вън навътре (чрез грижи за кожата с козметични продукти, които ги съдържат).

Главните им достойнства са, че се борят ефективно с бръчките, изглаждат целулита и подобряват кожната еластич­ност. Учените, които работят 6 козметичните фирми и лаборатории, знаят това много добре. Затова напоследък много коз­метични продукти разчитат на потенциа­ла на шоколада (какаото), чая и кафето.

Кафе

То е нашата любима напитка за събужда­не, но притежава и много козметични таланти. Кремовете за тяло, съдържащи кофеин, се използват най-вече в борбата с целулита. Кофеинът подобрява състояние­то на тена, защото активизира кръвооросяването. Той подпомага също така проти­чането на лимфата, което пък води до от­водняване на клетките (водата в тях не се задържа дълго) и до спадане на отоците и торбичките под очите. Но най-големият плюс на кофеина като козметично

Чай

Зеленият чай е хитово средство за бор­ба с остаряването не само когато е в чаша, а и когато е в тубичка или кутийка с крем против бръчки. флавоноидите, съдър­жащи се в зеления чай и 6 още по-голяма концентрация в черния, „отговарят" за на­деждната защита на кожата от нашестви­ето на лошите свободни радикали (агресивни кислородни молекули, които ускоряват появата на бръчки).

Ако кожата ти е прекалено суха, ти пре­поръчваме да използваш козметика, съдър­жаща екстракти от бял чай. Белият чай произхожда от Китай и винаги се е смятал за лековит. Днес се знае, че той стимулира производството на липиди и по този начин предпазва кожата от изсушаване. И още едно предимство на белия чай - той има силно изразени противовъзпали­телни свойства и благоприятства оздравяването на пъпки и комедони.

Шоколад

Това, че този хранителен продукт ни кара да се чувстваме щастливи, не е новост за никого. Но това, че тъмната какаова маса, от която се произ­вежда шоколадът, изключително често се Влага в коз­метичните anti-age хитове и в кремовете за стягане на корема, не е известно на много хора. Какаовите зърна съдържат регенериращи клетките протеини, които предпазват кожата от преждевре­менно стареене и активизират микроциркулацията. Полифенолите в какаото се борят успешно със свободните радикали и провокират производството на еластин и колаген - влакната, които поддържат ко­жата стегната и млада. Но това не е всичко. Изсу­шената по време на зимните месеци кожа ще се почувства тонизирана, ако използващ за подх­ранването й какаово масло, което е подобно на естествените мазни, които кожата отделя, в някои козметични салони по света се предлагат по-екзотични процедури — например компреси с шоколад срещу целулита. Но и изпиването на чаша топъл шо­колад на ден може да направи видими добрини на кожа­та ти. Наскоро учените откриха, че в шоколада се съдържа една субстанция, която стимулира образува­нето на нови кожни клетки и по този начин индире­ктно предпазва от появата на бръчки. Добра новина!

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст