Начална страница | Красота | КЪДРАВАТА КОСА– ЕДНА ОБУЗДАНА СВОБОДА

КЪДРАВАТА КОСА– ЕДНА ОБУЗДАНА СВОБОДА

image

Не е лесно човек да "от­глежда" къдрава коса…

И тъй като тази пролет тя ще бъде на мода с все­възможните си букли фи­тили, нека се научим как да я укротим и да я пре­върнем в естествен фон на чертите на лицето.

Твърде много жени, кои­то са с естествено къд­рава коса, цял живот се чудят как да я изправят, като за целта я малтре­тират по нечовешки и неестетичен начин, само и само да имат по-пригладен и   умерен вид.

Ето и конкретните про­цедури, които е желател­но да следвате:

Внимателно измиване

- истина е, че миенето на къдравата коса изисква време. Първо трябва да се намокрят връхчетата, след това дължините и корените. След това да се изсипе шампоанът и внимателно да се втрие, за да не се обърка косата така, че след това и с железен гре­бен да не може да я срешите. След измиване задъл­жително използвайте бал­сам за няколко минути, след което отново изплакнете продължително. Така по-лесно ще срешите гривата си.

Грижи за косата, но без престараване

- по принцип къдравата коса трудно се омазнява, защо­то себумът твърде трудно достига до кранчетата - пъ­тешествието в лабиринта на косъма е огромно. В ре­зултат много често къдра­вите коси са сухи, чупливи, порести, иначе казано свръхчувствителни. Ето за­що веднъж седмично използвайте регенерираща и подхранваща маска за ко­са, като я държите поне по­ловин час, преди да отмие­те.

Разресване и сушене

- използ­вайте широк и солиден гребен, като започнете с разресване на крайчетата. Жела­телно е да оставите къдра­вата коса да изсъхне без сешоар, от само себе си или пък използвайте, ако бързате, сешоар с дифузер. През деня може да оформяте прическата си и с пръсти, без гребен.

За да си направите по-лесно прическа, първо ле­ко навлажнете крайчетата на косата си, след което оформете със самозалеп­ващи се ролки или с обик­новена широка четка.

 

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст