Начална страница | Красота | НИКОГА ПОВЕЧЕ ПЪПКИ!

НИКОГА ПОВЕЧЕ ПЪПКИ!

image

Тези гнойни пъпки, зачервявания и черни комедони са толкова досадни!...

Но с пра­вилната грижа кожата отново  ще се изчисти.

Почистване сутрин и вечер. За да нямат пъпките никакъв шанс, кожата трябва да бъде освобождавана два пъти на ден от талка и мръсотията. Това може да направите, като използвате първо лосион или крем напри­мер (Clearasil), а след това се пръскате с вода за лице.

Помага също така влажност вместо мазнини. И мазната кожа се нуждае от влажност, иначе се бели и я чувствате опъната. След почистването вземете леко освежаващо намазване с продукт без мазнини.

Използвайте само обезмаслен грим.

Червените петна по лицето отлично можете да прикриете с фон -дьо тен. Той обаче не трябва да съдържа мазнини. Така ще избегнете нови пъпчици.

Отстранявайте черните комедони много деликатно, нежно и леко. Едно страхотно козметично откритие са пфластерите за нежно отстраняване на мръсотиите по кожата. Слагат се върху влажната кожа след миене и след 15 минути просто се отлепват с полепналите комедони по тях.

Веднъж в седмицата пра­вете маска. Понеже кожата е най-мазна в Т-зоната (чело, нос, брадичка), там най-често се поя­вяват пъпки. За да ги избегнете, от време на време нанесете на кожата почистваща кожата мас­ка. След 10 минути отмийте.

В никакъв случай не из­стисквайте пъпката! Дори и да ви е трудно да се въздържите да я изстискате, не го правете, защото иначе има сериозна опасност от инфекция. Много по-добре е да залепите  мини специален  пфластер, който действа антибактериално и изсуша­ва пъпката през нощта.

При първи симптоми на поява на пъпка, я заличете. Струва си винаги под ръка да имате щифт или гел против пъпки. Когато се появи нечисто място, веднага го намажете и то ще се изсуши, изсъхне.

Пудрене. Когато кожата блести, помага антисептична пудра за лице с подходящ към лицето тон. Тя матира и придава на кожата равномерен цвят. Нанася се сутрин след грижата - почистването - и през деня по малко, когато е нужно.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст