Начална страница | Красота | СПЕЦПРОГРАМА ЗА ТВЪРДО ДУПЕ И СТЕГНАТИ КРАКА

СПЕЦПРОГРАМА ЗА ТВЪРДО ДУПЕ И СТЕГНАТИ КРАКА

image

Разкрасяване отвън и отвътре с масла, соли, водорасли и...

Ето какво ви предлагаме, в случай, че не искате да киснете във фитнес залата през вечер.

Дупе (винаги предизвиква внимание)

Задачата ти: да стане по-твърдо и по-гладичко.

Стратегията ти: отшлакващи вани и стягащи кожата ароматни масла и соли.

БАНЯ С МОРСКА СОЛ

Тя е благодат за кожата: доставя ценни минерали (магнезий, калий, калций, натрий), задържа влагата и активизира обмяната на веществата на клетъчно ниво. Два пъти седмично вземай 10-минутна вана с морска сол (най-богати на минерали са солите от Мъртво море). След това обтривай дупе-то (и краката) с пилинг продукт, съдър­жащ морска сол.

ИЗГЛАЖДАЩ МАСАЖ С АРОМАТНИ МАСЛА

Смеси крема за тяло, който използваш, с няколко капки етерични масла от лимон и розмарин. Втривай вечер преди лягане този ароматен микс с кръгови масажни движения в кожата.

СТОЛ-ТОПКА

Ако работата ти е свързана с много се­дене, не е зле да замениш обикновения стол с голяма, надуваема топка. Ще е по-здравос­ловно не само за гръбнака, но и за дупето ти. За да запазиш равновесие, щеш не щеш, ще се наложи да се движиш напред-назад със стегнати мускули на дупето. А това си е чиста проба упражнение за стягане на зад­ните части!

ЗАЗДРАВЯВАНЕ НА СЪЕДИНИТЕЛНАТА ТЪКАН

Силициевата киселина (СК) е фаво­ритът за тази цел. Или яж много просо (богато е на СК), или в продължение на 3 месеца приемай СК на таблетки (продават се в аптеките). За по-бърз ефект допълни­телно пий и „напитка" от морски водо­расли - 3 пъти дневно.

МАСКА С ЛЕЧЕБНА КАЛ

Тя ще ти помогне да „изгониш" пъпките и циреите от кожата на дупето. В продъл­жение на 1 седмица нанасяй всеки ден върху засегнатите участъци смес, приготвена от 2 суп.л. кал, разтворени в хладък чай от лайка.

Крака (предпочитат се стройни!)

Задачата ти: по-здрава кожа, без целулит, отоци и разширени вени.

Стратегията ти: процедури с водорасли, артишок и арника.

ПИЛИНГ С МОРСКИ ПЯСЪК. Смесен с 1 капка етерично масло от мен­та, пясъкът е чудесен естествен пилинг продукт за загрубялата кожа на коленете и петите. Разпредели щедро сместа върху проблемните участъци, остави я да по-изсъхне и масажирай с нежни движения. От­мий с хладка вода и облей краката накрая със студена. За да успокоиш кожата, тре­тирай я след това с крем, съдържащ алое вера.

СРЕЩУ ЦЕЛУЛИТА - ВОДОРАСЛИ

Взимането на 10-минутна   вана   с екстракт от водорасли е доказано ефективно лечение срещу   целулита.   Но не  спирай  до тук: в трий след това   в   кожата емулсия от водорас­ли, увий краката с фо­лио и ги покрий с хавли­ена кърпа. Изчакай така 30 мин, изплакни и намажи кожа­та с охлаждащ гел, съдържащ морски водорасли и мента. Вдигни краката нависоко и се отпусни.

ПРИРОДЕН МИКС СРЕЩУ РАЗШИРЕНИ ВЕНИ И ОТОЦИ

Рутинът в състава на козметичните продукти е магическо природно средство, което действа безотказно срещу разшире­ни вени. Освен това разгражда и мастните клетки локално. Природните източници на рутин са боровинките и шипките. С обезводняващ ефект е особено „надарен" артишокът. Препоръчително е да прие­маш всеки ден в продължение на 2 седмици екстракт от артишок на таблети (прода­ват се в аптеките), за да заздравиш съеди­нителната тъкан и да редуцираш отоци­те по краката.

 

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст