Начална страница | Красота | КОЖА, ГЛАДКА КАТО СТЪКЛО

КОЖА, ГЛАДКА КАТО СТЪКЛО

image

Предлагаме ви няколко метода, с които да премах­нете нежеланото окосмяване…

А вие изберете вашия.

Всяка жена иска лице­то и тялото й да бъ­дат гладки и нежни, без косъмчета. Особено през топлите дни, когато краката и ръцете са на по­каз. Но как да се ориентира­ме кой от методите е най-подходящ за нас? Предла­гаме ви предимствата и не­достатъците на най-често използваните начини за обезкосмяване. А вие избе­рете вашия.

Бръсненето е най-бързи­ят и безболезнен метод за премахване на нежеланите косъмчета. Кожата не се травмира и не се третира с "химия". Не бива да се бръснете, без да сте нанес­ли гел, мус или крем за бръснене. Не забравяйте, че при често бръснене кожата става ка­то добре под­държана бра­да.

Съвет: Преди бръсне­не вземете 5-минутен горещ душ, за да улес­ните процеду­рата.

Крем-депилатоар. Този метод е лесен и безопасен, но както при бръсненето, и при него се премахват ко­съмчетата на ниво на кожа­та. Кремът се нанася, из­чаква се 10 минути и се остъргва с шпатула. Депилатоарите могат да предиз­викат и алергии. Затова преди употреба, се тествай­те. Нанесете малка част от него върху сгъвката зад ко­ляното и изчакайте някол­ко часа. Ако не се зачерви кожата, може да го ползва­те. Прибягвайте до депилатора, ако не понасяте друг епилатор. Не бива да обезкосмявате с него лицето и ръцете, защото кожата в тези зони е много нежна и чувствителна.

Студена кола маска. Ба­вен и по-сложен начин, без да е толкова болезнен, а ре­зултатът зависи от сръч­ността ви. Този начин е най-препоръчителен за махане на гъсти и твърди косми. По-нежните косми пора­стват отново за около 4 сед­мици.

Съвет: Не се обезкосмявайте при открити рани.

Топла кола маска. Макар че е по-болезнена, тя дава прекрасни резултати и е най-популярният начин за епилиране. Нанася се на средно дебел слой в посока на растежа на космите. Из­чаква се малко, за да се втвърди, а не да засъхне, и се издърпва с рязко движе­ние, като с другата ръка се държи основата на лентата.

Съвет: При разширени вени и капиляри не се пре­поръчва. След процедурата не се излагайте на слънце и не взимайте горещ душ. По­лзвайте кола маска от есте­ствен пчелен восък, тъй ка­то синтетичните продукти причиняват алергии.

Електрически уред за епилация. Рекламните кли­пове по телевизиите често ни ги препоръчват. И наи­стина електрическият епи­латор се използва лесно и изскубва космите с лукови­цата. Подходящ е най-вече за краката. Не се препоръч­ва за бикини зоната и под­мишниците. При продъл­жителна употреба на елек­трическия епилатор космите се разреждат. Процеду­рата се повтаря след 3-4 седмици.

Фотоепилацията е най-съвременният и ефективен метод за трайно премахва­не на окосмяването. Под­ходящ е за всички части на тялото. Осъществява се с апарат, който излъчва ин­тензивна пулсова светлина. Светлинната енергия се по­глъща от меланина (пиг­мент, който оцветява кос­мите и кожата) и се транс­формира в топлинна. Тя стига до корена на косъма и го "изгаря", без да уврежда кожата. Не премахва само русите и бели косъмчета.

Лазерната епилация съ­що изчиства трайно косми­те и прави кожата гладка като стъкло. Лазерни въл­ни със специфична дължи­на осъществяват дълбочинно и подкожно проник­ване. Те унищожават структурата на косъма и възпре­пятстват израстването му.

Както фотоепилацията, така и лазерната процедура са много скъпи.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст