Начална страница | Красота | СОЧНА КАТО ПРАСКОВА

СОЧНА КАТО ПРАСКОВА

image

Грим с нежни плодови нюанси…

Магическите трикове, чрез които да превърнете лицето си от илюстрация на пролетна умо­ра в съблазнително видение, са прости, но изискват известно старание. На първо място тряб­ва да помните, че нюансите на топлото розово и оранжево лес­но се предозират. Ако не урав­новесите грима си, има опас­ност да заприличате на сладкарско произведение. За да спасите прасковеното лице от прекалена захаросаност, смело подчертайте очите си с черна очна линия по горния клепач а ла Бриджит Бърдо. Освен то­ва не използвайте еднакви ню­анси по цялото лице - ако чер­вилото и ружът ви са плодови, заложете на хладен пясъчен от­тенък при сенките за очи.

Една от най-вълнуващите въз­можности на прасковения грим е играта с различни текстури. Продукти с матова, кадифена консистенция ще придадат свеж вид на по-бледите дами, докато чертите на по-смуглите ще изпъкнат най-приятно с по­мощта на леко искрящи тонове. Умелото комбиниране на матови и блестящи участъци е винаги печелившо - нежните, опалесцентни прасковени сенки стоят чудесно с прозрачен гланц за устни. Добре е все пак да не се самозабравяте в експерименти­те - плодови нюанси с брокат никога не са добра идея. Тяхно­то основно послание - свежест, лекота, сочност, не се съчетава с агресивното лъщене.

Накрая предупреждение към дамите, които обичат да носят плътен слой фон дьо тен: ако не сте готови да изравните тена си само с нанасяне на нюансиран овлажнител и коректор на ме­стата, къде е необходимо, прасковената мода няма да работи добре за вас. Съчетанието на розово-оранжеви оттенъци с „шпакловано" лице ще ви съста­ри - неспасяемо старомодно е! За всички останали: смело пре­гърнете изключително актуална­та тенденция, с която идват две добри новини - отива на вся­какъв тен и може с лекота да се пренесе от работния ден към ве­черното парти. Трите изкусител­ни варианта на прасковена кра­сота, предложени от списание Glamour, ще ви убедят в това.

Изискана

За да отива на   деловите   и елегантни   жени, прасковеният  грим никога не бива да се комбинира с ярки и теж­ки багри. Изберете чер­вилото, ружа и сенките в матови оттенъци от едно и също семейство цветове, но олекотете покрай очите с неут­рално бежово. Устните ви тряб­ва да са най-тъмни, а ако ви се приключенства, добавете им и малко прозрачен гланц.

Секси

Този вариант може да изглежда измам­но спокоен{/с намек за бушуваща под по­върхността страст. Тайната е в съчетаване­то на тонове и текстури. Наблегнете на ле­ко искрящите, полупрозрачни и привлича­щи светлината продукти, за да постигнете онзи топъл тен, който сякаш приканва ва­шия омаян крадец на праскови да докосне бузата ви. Устните се нуждаят от по-дъл­бок, по-розов нюанс, за да изглеждат по-пухкави и плътни на златистия фон.

Сладка

Прасковеният грим е безкрайно адап­тивен. Съдържа достатъчно жълто, за да се слее добре както с най-белите кожи, така и с най-наситено мургавите. Съдър­жа и достатъчно розово, за да освежи всеки тен. По-тъмните дами ще трябва да посегнат към най-богато пигментира­ните продукти. Топлите теракотени нюан­си придават дълбочина и интензивност. Най-сигурно е да заложите на изрази­телни, леко блестящи горни клепачи и да оставите устата покрита само с блед, прозрачен гланц.

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст