Начална страница | Красота | СПЕЦИАЛЕН МАКИАЖ ЗА ЦЕЛИЯ ДЕН

СПЕЦИАЛЕН МАКИАЖ ЗА ЦЕЛИЯ ДЕН

image

Устойчивата козме­тика ще ви даде чувст­во за увереност…

и ще ви избави от необходи­мостта често да гледате в огледалото, за да поправите макияжа си. Ето няколко съвета за пер­фектен грим.

1. Безупреч­на кожа през целия ден

Трайната основа с плът­на консистенция ляга на по-равни слоеве, ако я нанесете с палци. Ако имате суха ко­жа или лек мъх, по-добре е да ползвате течни основи. За да се задържи по-добре основата, предварително на­несете специален фиксатор.

2. Никакъв мазен бля­сък

Сухата основа във вид на разсипна пудра на кожата на лицето трябва да се нанася главно с мека четчица. Важ­ното е да не забравите кле­пачите и устните. Излишна­та пудра снемете с четчица, като я отнемете в посока към растежа на космите.

3. Пудра за по-голяма фиксация  (сн. 2)

Идеалната база за ярък и твърд макияж на очите е светлата искряща сянка. Покрийте клепачите до са­мите вежди и туширайте с крайчеца на палците. Така ще се образува устойчива сянка, подчертаваща окото.

4. Течната козметика е но-дълготрайна  (сн. 3)

Кремообразните сенки са по-устойчиви и правят ма­кияжа по-изкусен. Нанесете светъл оттенък малко преди свивката, така че да се пок­рие целият клепач. Тъмния нюанс нанесете от центъра на окото към неговия вън­шен ъгъл.

5. Надеждно очертаване на окото (сн. 4)

За да подчертаете окото за по-дълго време, го напра­вете с течен туш, а не със сух молив, защото така оч­ната линия ще издържи по­вече. Изтеглете клепача и с четчицата започнете от вън­шния ъгъл на окото, като стигнете до основата на кле­пача.

6. Здрав туш за миглите (сн. 5)

Ако искате спиралата ви за мигли да не потече дори и по време на темперамен­тен танц, използвайте водо­устойчива. С четчицата я нанесете от основата на миглите и я прокарайте до са­мият й край.

7. Такова червило не се размазва  (сн. 6)

Позната ситуация - по време на поздравления по бузите на гостите ви оста­ват огромни червени пет­на. За да не допуснете това, е добре да ползвате фиксатор за устни, устой­чив контурен молив и ус­тойчиво червило.

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст