Начална страница | Красота | МОРЕТО РАЖДА АФРОДИТИ

МОРЕТО РАЖДА АФРОДИТИ

image

Не случайно древногръцката богиня Афродита се е родила от бялата морска пяна...

За морето се знае, че съдържа почти цялата Менделеева таблица и действа благотворно на човешкия организъм.

ИЗВОР НА КРАСОТА

Морската вода съдържа много минерали и микрое­лементи и полезни за здравето йони. Къпането в море­то може да замени ходенето в аптеката и в козметични­те маски и масажи. Слънчевите бани не само правят чудесен шоколадов тен, но и позволяват организма да си набави недостигащия витамин D, толкова необхо­дим за здравето на нашите кости. За да получи необхо­димата му доза, достатъчно е да постоите на слънце около 10 мин на ден по бански.

КОЖА: ХРАНЕНЕ И ПИЛИНГ

За кожата на градската, жена морската вода е безп­латен тоник, обогатен с хранителни елементи и заглаж-дащ балсам в едно. Ситният пясък пък е натурален пилинг, позволяващ да се отделят умъртвените частички на епидермиса. Къпането в морската вода заменя скъ­поструващите процедури в салона за маникюр - под бла­готворното влияние на минералните соли ноктите ста­ват по-гладки и нечупливи.

МОРСКИ МАСАЖ

При разходка край брега на морето пясъкът и вълни­те масажират нашите ходила, а това е много полезно за здравето и красотата на женските крака.Възползвайте се от възможността и ходете колкото се може по-дълго вре­ме боси. Такива разходки стимулират кръвоносните съдове на краката, които напълно си "почиват" от стяга­щите обувки. Смята се, че ако редовно ходите боси, това намалява вероятността да получите мазоли.

Ако ходите не по брега, а по плиткото в морето, ва­шият личен масажор ще станат малките вълнички. Те свалят напрежението, разхлабват мускулите. Такава раз­ходка дава мощен заряд от енергия, премахва умората. Ще почувствате как градският шумен и напрегнат жи­вот с неговите проблеми и постоянен стрес ще бъде заб­равен, ще отиде на втори план.

ГОРДА ОСАНКА

Морският бряг е прекрасна и безплатна спортна за­ла на чист въздух. Утринното бягане, плуването, играта на плажен волейбол и - вие сами ще забележите, че без особен труд ще придобиете стегната, стройна фигура. Напълно е възможно и малко да "пораснете", защото неправилната стойка, навикът за изгърбване визуално отнемат по няколко сантиметра от ръста ни.

ЗА ДОБРА ФОРМА

Наситеният с йод морски въздух стимулира работата на щитовидната жлеза. В резултат се нормализира обмя­ната на веществата и да се загубят няколко килограма става много по-лесно. Къпането в морето, в солената вода пък стимулира кръвообращението , затова от организма по-бързо и ефективно се изхвърлят вредните вещества, нап­ример токсините, което помага да се отслабне.

ВИТАМИНИ И МИКРОЕЛЕМЕНТИ

Ваканция на морето - това е възможност правилно и добре да се храним без особено големи разходи.Плодо-вете и зеленчуците - свежи, сочни, зрели и при това от­носително евтини ще ни осигурят здраве и сили. Пряс­ната риба съдържа много полезни микроелементи, нап­ример витамин А, фосфор, йод.

ДОБРОТО НАСТРОЕНИЕ

Морето е природният психотерапевт и психолог.

Видът на безкрайния син хоризонт и морето, което се слива с небето, приятния шум на вълните, подобрява настроението, премахва раздразнителността и нервно­то напрежение, зарежда с оптимизъм и даже лекува деп­ресията. Леките вълни, ритмичното поклащане на во­дата не само успокоява, но и помага да се справим с безсънието.

Много лекари препоръчват поне веднъж в годината непременно да се почива на море за онези, които рабо­тят в стресова среда. Ако страдате от алергия, кожни заболявания или от дихателни заболявания, отпускът край морето ще допълни, а дори и ще замени основно­то лечение. Е, ако за проблеми със здравето засега са­мо сте слушали, идете на море просто за да се наслади­те на лятото, слънцето, зеленината и прекрасната, синя морска вода.

 

 

Добавете към: del.icio.us | Digg | Svejo.net | Facebook
  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст